Pregătite pentru luptă! Cum vor fi modernizate fregatele românești

2348
11

Articole de la același autor

În caz de război, Forțele Navale Române vor trimite la luptă cele două fregate de tip T22R, respectiv "Regina Maria" și "Regele Ferdinand". Cele două fregate au participat, de-a lungul anilor, la numeroase misiuni și au demonstrat că sunt capabile să înfrunte și să învingă inamicii. Cele două nave vor intra curând într-un proces de modernizare. 


Fregata "Regele Ferdinand" a fost lansată la apă în 1986 și a intrat în componența Forțelor Navale Române în 2004. Supranumită și "Asul de cupă al Marinei Regale Române", nava este capabilă să execute lupta în toate cele trei medii: la suprafață, aerian și sub apă. De la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române, nava a participat la zeci de misiuni, dintre care cea mai importantă de amintit este lupta împotriva pirateriei. 


Fregata este încadrată cu 205 militari profesioniști, pregătiți în permanență pentru luptă. "Regele Ferdinand" cântărește 4.900 de tone, are opt punți și ajunge la o viteză maximă de 30 de noduri. Ca și armament, nava este dotată cu un tun super-rapid de 76 mm, are două instalații de lansare torpile, un sistem de comandă asistat de calculator. În plus, fregata dispune de două instalații de bruiaj pasiv, dar și zece sisteme de radar. 


Construite "în oglindă", și fregata "Regina Maria" dispune de aceleași dotări. Numită și "Asul de pică al Marinei Regale Române", "Regina Maria" are ca principale misiuni sprijinirea forțelor specializate în combaterea poluării apelor maritime, contrabandei și transporturilor ilicite de armament și droguri, dar și participarea la acțiuni naționale și internaționale de căutare și salvare pe mare. 
Tehnologie de ultimă generație 


Însă cât de capabile sunt fregatele românești pentru un război? Destul de eficiente, spun reprezentanții Forțelor Navale Române, care afirmă faptul că cele două fregate vor intra într-o etapă de modernizare. Vor fi schimbate atât tipul de armament, cât și sistemele de rachete și senzorii. 


"Derularea etapei de modernizare a fregatelor tip 22 R va determina creșterea semnificativă a performanțelor celor două nave, vizând în principal sisteme de senzori și armament care să asigure protecția navei împotriva oricărei amenințări și ducerea luptei în domeniul antisubmarin și de suprafață, prin creșterea posibilităților de apărare antiaeriană prin utilizarea unor sisteme de rachete, sisteme de însoțire a țintelor, conducerea cu precizie a focului în condiții de vizibilitate redusă și mare agitată. De asemenea, se va avea în vedere lărgirea ariei de căutare și descoperire a submarinelor prin folosirea elicopterului cu sistem de hidrolocație și transmitere automată a datelor. În plus, se va lucra la lărgirea ariei de acțiune și a preciziei în ducerea luptei împotriva navelor de suprafață, prin folosirea sistemelor de rachete, comandă centralizată a tuturor sistemelor de descoperire și conducere a focului, reducerea timpului de analiză a situațiilor tactice și de identificare și clasificare a țintelor. Modernizarea va însemna și creșterea protecției împotriva rachetelor dirijate prin laser, dar și folosirea sistemelor pasive de contramăsuri pentru protecția navei la atacul cu torpile, rachete antinavă și război electronic", au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
eu
28 iunie 2016
raspuns

...ba ii mai zice asa.toate navele flotilei 56 poarta cate un insemn(cupa,pica,trefla si caro)

Răspuns la: iar ai baut ca o camila
Adăugat de : strunila, 13 noiembrie 2014
Asul de cupă al Marinei Regale Române si Asul de pică al Marinei Regale Române-mai Andreea, cand ai scris articolul in 1944? Ca acum din cate...
11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Fun : Planuri mari cu soția
Pagina a fost generata in 0.3159 secunde