Șeful Poliției Rutiere Constanța: "Suntem orașul unde mașinile stau pe trotuar și oamenii merg pe stradă"

11073
11
Șeful Poliției Rutiere Constanța:
Ceva trebuie să se schimbe în municipiul Constanța, ar fi concluzia la care au ajuns până și autoritățile. Idei sunt, costurile nu sunt mari, dar lipsește punerea în practică. Vorbim despre traficul din orașul Constanța, despre trotuarele pline de mașini și de pietonii care merg pe stradă, riscând în orice moment să fie loviți de autoturisme. Deși municipiul dispune de o tramă stradală care ar putea rezolva multe probleme, constănțenii acuză din ce în ce mai mult lipsa unor schimbări.

"Parcăm mașinile pe trotuar și noi mergem pe stradă"

"Parcăm mașinile pe trotuar și noi mergem pe stradă". Vorbele nu-i aparțin vreunui cetățean de rând, ci chiar șefului Poliției Rutiere Constanța, Constantin Dancu. Acesta este conștient de problemele pe care le întâmpină șoferii când ies cu mașina pe străzile municipiului, cât și pietonii în tentativa de a circula pe trotuar, însă crede că este loc pentru o mai bună administrare. Trebuie știut faptul că numărul de autovehicule aproximat în municipiul Constanța depășește cu mult locurile de parcare disponibile. Pe raza orașului se află aproximativ 180.000 de autovehicule, în timp ce în municipiu și stațiunea Mamaia sunt amenajate doar 33.387 de locuri de parcare. "Din păcate, trebuie să spun că suntem orașul în care parcăm mașinile pe trotuar și noi mergem pe stradă. Sper să se rezolve cât de curând și problema locurilor de parcare, să avem niște trotuare unde să poți să circuli liniștit ca pieton și să fii în siguranță. Constanța este un oraș cu o tramă stra-dală generoasă, care nu este foarte bine administrată. Este loc pentru a administra și a face foarte multe amenajări rutiere, acesta este punctul meu de vedere", a declarat pentru "Cuget Liber", cms. șef. Constantin Dancu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Orașul Brașov, dat exemplu pentru Constanța

Pentru a arăta că se poate, șeful Poliției Rutiere Constanța dă exemplu pozitiv orașul Brașov. Pe vremea când era inginer de autovehicule rutiere, în anul 1984, Constantin Dancu nu vedea cum orașul ar putea avea o tramă stradală ca cea din prezent, cu multe sisteme de siguranță, sensuri unice și așa mai departe. "A fost un proiect foarte curajos ce s-a întâmplat la Brașov. Eu sunt convins că și aici se poate face la fel. Sunt de părere că o perioadă trebuie să venim cu foarte multe sisteme de siguranță pe partea carosabilă. Avem foarte puține garduri pietonale, iar traversarea prin loc nepermis este una dintre principalele cauze generatoare de accidente în municipiul Constanța. Ar trebui să separăm sensurile de circulație. Majoritatea bulevardelor din Brașov au pe mijloc gard pietonal, iluminat și închizi varianta de a intra pe contrasens, de a întoarce", a mai adăugat cms. șef. Constantin Dancu.

"În Lazu și Palazu Mare se murea pe capete"

Parapetul despărțitor între sensurile de circulație și gardurile pietonale par a fi soluțiile cele mai utile pentru ca numărul accidentelor mortale să scadă radical. Doar că, aceste soluții trebuie să fie și puse în practică, nu doar abordate pe hârtie sau să rămână la stadiul de propuneri. "Amintiți-vă în Constanța, Lazu și Palazu Mare, unde se murea pe capete, din cauza întoarcerilor. Se poate face o bordură, 30 de centimetri distanță de o altă bordură, iluminat pe mijloc și un gard pietonal și problema este rezolvată. Costurile sunt minore în comparație cu cât costă o zi de spitalizare. Uniunea Europeană a făcut niște calcule cât costă o zi de spitalizare sau viața unui om dintr-un accident de circulație. S-a ajuns la niște sume fantastice. Propuneri sunt", a conchis Constantin Dancu.  

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
marian
24 mai 2016
sat fara caini

pana la revolutie politistul de sector rezolva totul cu vorba buna, si oamenii intelegeau // acum se rezolva cu bani, infractorii reali fiind bine lasati liberi !

Răspuns la: sat fara caini
Adăugat de : constantean, 24 mai 2016
Traficul cu sens unic rezolva problema parcarilor, a accidentelor, a poluarii fonice.
11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5869 secunde