Reversul medaliei

Șmecherii fac legea pe străzile Constanței. Parchează în intersecții, stații de autobuz sau pe spații verzi

2767
11

Articole de la același autor

La două săptămâni după ce s-a hotărât faptul că mașinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate de polițiștii locali, prin firma de ridicări, au început să apară și primele probleme în municipiul Constanța.

Cum au auzit că pot parca la voia întâmplării, unii șoferi din Constanța s-au gândit să sfideze orice lege a circulației. Au început să-și lase mașinile pe trotuare, în fața semnului de "Atenție, se blochează roți" și, mai nou, chiar în mijlocul intersecției, în "buricul" Constanței.

Din nefericire, autoritățile locale nu au ce să le facă acestor indivizi. Sunt legați de mâini și de picioare, pentru că efectiv nu au cadru legal după care să acționeze. Asta după ce Primăria a hotărât că, până la remedierea situației semnalate de Avocatul Poporului, nu se va mai încheia nici un contract cu vreo firmă de ridicări mașini.

Ce e de făcut?

Polițiștii locali recunosc faptul că nu au ce să le facă beizadelelor care parchează neregulamentar, cu excepția blocării roților. Însă în unele situații aceasta este cea mai nefericită alegere. Este și cazul unui șofer care și-a lăsat mașina parcată de mai bine de cinci zile în intersecția bulevardului Ferdinand cu strada I.G. Duca. Oamenii legii spun că au făcut verificări, însă nu-l pot obliga pe conducătorul auto să-și mute mașina de acolo. Dacă ar fi avut cadru legal, autoturismul ar fi fost ridicat în secunda doi, însă în condițiile actuale, mașina respectivă încurcă traficul, iar polițiștii nu au ce face.

"Am efectuat verificări în vederea stabilirii identității deținătorului autoturismului, dar și a persoanei care o folosește. Încă nu am primit un răspuns, încă nu am clarificat situația. În momentul în care șoferul se va prezenta la autoturism va fi sancționat cu 6-8 puncte de amendă", a precizat Daniel Bratu, directorul Poliției Locale Constanța.

Cine stabilește

Anul trecut, peste 4.100 de autoturisme au fost ridicate de firmele care prestează servicii de ridicare. Mașinile parcate la voia întâmplării pe gazon sau cele care blocau aleile de acces au fost ridicate și duse într-un parc auto, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, iar ca să le luați înapoi trebuia să băgați adânc mâinile în buzunare, adică 600 lei. Reamintim că Avocatul Poporului a sesizat instanța supremă asupra hotărârilor de consilii locale prin care se stabilesc sancțiunile pentru șoferii care parchează neregulamentar. Avocatul Poporului spune că doar Guvernul poate decide astfel de sancțiuni, și nu Consiliul Local, așa cum se întâmplă în prezent. Cu alte cuvinte, Avocatul Poporului spune că toate deciziile pentru amendarea celor care încalcă legislația rutieră trebuie reglementate de Guvern, prin lege, și nu de consiliile locale. Instanța supremă se va decide în acest caz pe data de 25 mai. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tavi
18 iunie 2015
Munca la domiciliu

Daca ai nemultumiri, poti declansa ACUM schimbarea, pentru ca viitorul tau sa fie altul. Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a NU renunta. S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in PLUS acum. Oferim curs GRATUIT. Cautam colaboratori part-time care vor sa cistige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Mai multe detalii trimiteti mesaj "PROIECT" la adresa de email: [email protected]

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5112 secunde