Statul nu-și mai permite să-i întrețină la pușcărie pe traficanții de droguri

149
Statul nu-și mai permite să-i întrețină la pușcărie pe traficanții de droguri - trafic-1664711437.jpg
O analiză a procurorilor DIICOT cu privire la deciziile definitive ale instanțelor în ceea ce privește pedepsirea infracțiunilor de trafic de droguri a scos în evidență o tendință a judecătorilor către sentințe mai blânde, orientate către minim. În același timp, mulți traficanți, unii extrem de periculoși, sunt plasați în arest la domiciliu sau control judiciar, după numai câteva luni de arest preventiv, potrivit GândulDupă scandalul public generat de numărul mare de dosare penale pentru deținere de droguri întocmite la Festivalul SAGA, organizat, la începutul lui iunie, pe Arena Națională, autoritățile au admis că fenomenul drogurilor a fost scăpat din mână. După festival, bilanțul a fost un mort de supradoză, doi tineri internați în stare gravă, peste 100 de dosare pentru deținere de stupefiante și s-au deschis alte patru dosare, in rem, pentru trafic de droguri.

Pe acest fond, o analiză a DIICOT a evidențiat că magistrații care pedepsesc infracțiunile asimilate criminalității organizate hotărăsc pedepse care nu îi descurajează pe traficanți.


Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că, pe hârtie, pedeapsele pentru traficul internațional de droguri de mare risc sunt între 7 și 15 ani, în timp ce pentru traficul intern de stupefiante din această categorie încadrarea este de 5-12 ani.

Totuși, sunt numerose situații în care traficanții ajung, în final, să fie condamnați la pedepse de doi ani și jumătate sau chiar și mai puțin.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2793 secunde