Aleşii locali, convocaţi în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

Luni, 19 Aprilie 2021, 15:41
477
Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară pentru data de vineri, 23 aprilie, 2021, începând cu ora 9.30. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 48 de proiecte de hotărâre care urmează să fie dezbătute şi apoi votate în cadrul şedinţei.

Există mai multe proiecte de hotărâre care vizează aprobarea bugetelor a mai multor instituţii, dar şi aprobarea bugetului local pe anul 2021.

Un proiect important care urmează să fie dezbătut şi votat este cel care vizează desemnarea reprezentanților consiliului local în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale și de prestări servicii.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 8/2021 privind aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2021-2022 se află şi el pe ordinea de zi.

Aprobarea „Acordului de parteneriat între Municipiul Constanța și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Constanța, în vederea realizării în comun a unor acțiuni, servicii sau proiecte de interes public” este un subiect extrem de important şi tocmai din acest motiv proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei.

Unităţile de învăţământ reprezintă o prioritate pentru Primăria Constanţa. Astfel, proiectul de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare între Primăria municipiului Constanța și Universitatea „Ovidius”, în scopul asigurării cadrului de cooperare între cele două instituții nu avea cum să lipsească de pe ordinea de zi. Aşa cum se întâmplă aproape la fiecare şedinţă de Consiliu Local, tarifele şi taxele sunt şi ele aduse în discuţie.

Din acest motiv, pe ordinea de zi există şi proiectul de hotărâre pentru modificarea anexei nr. 1 la HCL nr. 53/2021 privind aprobarea tarifelor de bază pentru închirierea spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință aflate în proprietatea municipiului Constanța și în administrarea/proprietatea RAEDPP Constanța și meselor/tarabelor și terenurilor destinate comercializării de produse, situate în piețele agroalimentare administrate de RAEDPP Constanța.

De asemenea există mai multe proiecte pe ordinea de zi care fac referire la aprobarea PUD-urilor a mai multor clădiri din municipiul Constanţa.

Cartierul „Santa Maria Bay” din Faleză Nord este unul dintre cele mai noi şi mai moderne cartiere ale Constanţei.

Pe ordinea de zi există un proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită a capacităților de distribuție a energiei electrice, respectiv linie electrică subterană de joasă tensiune din zona Faleză Nord Constanța, Cartier „Santa Maria Bay”, către E-Distribuție Dobrogea SA.

Cu analiza mai pe larg a proiectelor care sunt pe ordinea de zi ale şedinţei ordinare de vineri, 23 aprilie, vom reveni într-una dintre ediţiile viitoare ale cotidianului „Cuget Liber” deoarece aleşii locali vor urma să aprobe şi Regulamentul Parcărilor din Constanţa.Pagina a fost generata in 0.3349 secunde