Cine trage cu dinții de Primăria Mihail Kogălniceanu

3512
38
Cine trage cu dinții de Primăria Mihail Kogălniceanu - mihailkogalniceanuprimarie43-1332345273.jpg
Potențialul economic al localității Mihail Kogălniceanu îi face pe reprezentanții partidelor politice să lanseze mai mulți oameni în cursa pentru primărie, numai să pună cumva mâna pe conducerea comunei de lângă aeroport. Astfel, scrutinul ce se apropie va prinde în lupta electorală cel puțin patru persoane, printre care un fost primar, pe cel actual și unu sau mai mulți membri ai consiliului local.

USL merge pe liste separate

Deși este la cel de-al doilea mandat, actualul primar al localității, Valer Iosif Mureșan, spune că va candida iar pentru că dorește să își continue activitatea. Deși în primă fază existau zvonuri cum că USL de la nivel local a convenit să meargă împreună, iar Mureșan să fie candidat unic, se pare că brânza este, totuși, pe bani. Potrivit declarațiilor actualului edil, reprezentanții PNL și PSD din Mihail Kogălniceanu au convenit că este mai bine să meargă pe liste separate.

"Voi candida și pentru cel de-al treilea mandat. Am convenit să mergem pe liste separate pentru că sunt oameni care nu vor să voteze nici în ruptul capului cu PSD-ul, sau oameni care nu vor să voteze cu PNL-ul. Probabil că și liberalii își vor desemna un candidat, dar nu mă deranjează. Nu îmi este frică de aceste alegeri, dacă oamenii vor să mă voteze, mă vor vota!", a explicat Mureșan.

Întrebat dacă partidul pe care îl reprezintă a efectuat sondaje pentru a vedea cum se plasează candidatul lor, el a replicat: "Am efectuat eu un sondaj, să văd unde mă plasez, iar rezultatul este bun. Am un procentaj de 69-70%. Am proiecte în desfășurare pe care le voi continua dacă voi fi reales. Printre cele mai importante se află cel privind construcția unei stații de epurare și realizarea sistemului de alimentare cu apă. Este o investiție de aproximativ 10 milioane de euro, pe fonduri europene, o investiție foarte importantă pentru localitate".

"Voi merge pe ce nu a realizat actualul primar"

De cealaltă parte a liniei de front, PDL-ul pregătește mai mulți oameni care ar putea să îl înlocuiască pe Mureșan. Potrivit consilierului local Anca Belu, partidul are în vedere două nume, pe al său și pe cel al unui coleg, Adrian Sandu. Belu a explicat că și-a prezentat intenția de a candida la Biroul Județean, urmând ca după efectuarea sondajelor, conducerea partidului să decidă cine anume va intra oficial în cursa electorală.

"Reprezentanții de colegii au desemnat pentru fiecare localitate în parte mai multe persoane care să fie trecute pe liste și pentru care se vor face sondaje în localitățile respective. Eu mi-am prezentat intenția de a candida și voi aștepta ca liderii de la județ să decidă dacă voi candida sau nu. Pentru Mihail Kogălniceanu am fost desemnați eu și colegul meu Adrian Sandu", a explicat consilierul PDL.

Referitor la posibilul său contracandidat, primarul în funcție Valer Iosif Mureșan, și promisiunile acestuia, Belu a replicat: "Ce promite el este o mare minciună. Acest proiect despre care vorbește aparține fundației Dobrogea, nu are legătură cu activitatea administrației locale Kogălniceanu. Suntem simpli beneficiari. Este strategia primarului de a păcăli oamenii din localitate, care nu sunt familiarizați cu situația reală".

"Avem potențial și avem și buget"

Belu a explicat faptul că, deși își dorește o luptă electorală liniștită, platforma sa electorală va fi bazată pe "nerealizările actualului primar".

"Dacă se va decide să candidez, intenția mea este să merg pe ceea ce nu a realizat în opt ani de zile actualul primar. Nu s-au creat locuri de muncă, nu a fost realizată rețeaua de alimentare cu apă, nu s-a pietruit, nu s-a asfaltat, nu a construit sala de sport, nu a făcut nimic din ceea ce a promis. Este păcat pentru că localitatea are un potențial extraordinar, avem oameni de afaceri în localitate, avem crescătorii de animale, avem aeroportul, baza militară NATO, există atâtea posibilități ca localitatea să se dezvolte pe care dânsul nu le-a valorificat. Probabil că acum, fiind în apropierea alegerilor, va vopsi trei garduri și va face câteva lucrări de suprafață pentru a lua ochii electoratului, însă până acum nu a făcut nimic. Bugetul a fost destul de mare, i-ar fi permis să facă lucrări de importanță și să avem o dezvoltare precum cea a unor localități ca Năvodari și Ovidiu", a specificat consilierul.

Menționăm că aspiranta la scaunul de primar, Anca Belu, are 44 de ani, este consilier local în cadrul administrației locale Mihail Kogălniceanu, iar de meserie este expert contabil.

UNPR schimbă conducerea partidului în prag de alegeri

Potrivit unor surse, un alt potențial candidat este fostul primar al localității Traian Dinu, care ar vrea să revină pe funcția pe care a ocupat-o din 2000 până în 2004. Deși la momentul respectiv a reprezentat PNL, fiind ulterior exclus din rândul liberalilor în anul 2008, la alegerile de anul acesta se pare că Dinu va candida din partea UNPR.

Președintele organizației locale a UNPR, Mihai Petcu, spune că deși nu au existat discuții oficiale în acest sens, "se zvonește că Dinu va candida" pentru progresiști. În plus, Petcu a specificat că va preda frâiele organizației pentru că, în maxim o lună, va pleca din țară pentru o perioadă de cel puțin un an. 

Comentează știrea

38 comentarii. Pagina 2 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 3 4 
MITICA
12 mai 2012
MURESAN

MURESAN, PREDESCU,PAMFIL,COMAN SI TOATA SUITA DE HOTI CANDIDEAZA LA PRIMARIE CA MAI AU DE FURAT INCA.IN "CISTERNA" LUI PREDESCU MAI INCAPE,CA DOAR CAND AU INCEPUT RENOVAREA CAMINULUI CULTURAL DIN LOCALITATE DL.CISTERNA A INCEPUT SA CARE ACASA,SA-I VOPSEASCA GARDU CASEI DIN NICOLAE BALCESCU UNDE STA LICHEAUA DE FISU

vikki
14 mai 2012
de la PDL la PNL

anca belu de la mare PDL-ista se crede o mare PNL-ista acum cu toata echipa ei impartita in doua ,jumate la PDL, jumate la PNL, crezi ca lumea o sa te voteze pe tine,TE INSELI AMARNIC.Ai zis ca faci campanie electorala cinstita, dar datorita caracterului vostru de PDL-isti tot imputiti ramaneti

Goe
15 mai 2012
Face-ti bors!

Daca nici in Kogalniceanu nu sa facut nimic in ciuda culorii politice inseamna k voi nu vedeti alte localitati!

nistorescu
15 mai 2012
eu cu cine votez!

D-na Belu cum sa va voteze lumea cand treceti dintr-o barca in alta, cand promiteti bani si pamanturi petru acolitii care va sustin ( DE UNDE TOATE ASTEA), d-nii care va sustin cu ce scop au pus la bataie miliardele pe care vreti sa la dati la vot? (CAT LE VOR INAPOI?? SI DE UNDE). Sunt curios daca luati ca primar cate mandate va trebuiesc k sa va achitati fata de sponsorii dvs care au bagat miliarde (sponsori din Kogalniceanu). O intrebare! Cati dintre consilierii dumneavoastra daca ii putem numii asa au o scoala? (macar liceul). Ce reputatie au in comuna noastra x si y sa nu dam nume k nu este frumos! Multi dintre ei nici nu stiu sa crie stiati asta! Am o propunere pt dumneavoastra pe postul de viceprimar Bocea Vasile sa completam lista!

mari
16 mai 2012
...ati luat MAT

..dna Belu a reusit sa va dejoace planurile, va este frica de ea, campania pe care o duceti cu trecerea de la PDL la PNL nu mai tine, oamenii vor schimbarea, va este frica ca nu mai aveti ce fura, sunteti invatati la borcanul cu miere asta este motivul pentru care o criticati. Cat despre pamanturi nu cred ca are ca sa dea pentru ca le-at vandut voi pe toate. Sau poate mai aveti ceva si va fost frica , asta fiind motivul pentru care mai doriti inca un mandat. Cine a vandut stadionul, cine a vandut carierele ? Cine a vandut dnei Enache terenul de la ITS-aia ? DNA-ul va fi pe urmele voastre.... Cat despre cinste spalati-va pe gura cand vorbiti despre ea . Hotilor faceti zid in jurul lui Muresan, pentru ca sunteti mincinosi la fel ca el.

Bocea consilierul lui NOTTA
16 mai 2012
Viceprimarul

Postul de viceprimar, Notta pardon dl candidat Scupra- Elodia i l-a promis lui Bocea Vasile, el are consilierii cei mai de calitate... cu studii superioare ca si ale lui.

,,,,ESCU
16 mai 2012
PROMISIUNI

Maestri in promisiuni sunt actuali administratori ai comunei adica Muresan, Umiran, Notta, Rosioru, Gunea, Predescu, nemuritorul Girtu, ei promit locuri de munca cetatenilor de care nu i-a interesat in 8 ani daca au ce minca, ei promit loturi de teren si locuinte ANL acum in prag de alegerii, la fel cum au facut si acum 4 ani....ne meritam soarta daca continuam aceeasi greseala cu toate ca nu este corect sa suferim toti din cauza influentelor unor profitori.

fost PDL
16 mai 2012
adevarat

Ce promisiuni s-au facut la sediul PNL acum o sapt!!! Nu credeam ca se va ajunge pana aici! Am fost cu PDL ul pana mai acum cand d-na Belu a inceput sa trieze oamenii (cei cu bani de sponsorizari raman cei fara out). Sa va spun eu cum sa impartit comuna in caz de va castiga BElu Ancuta? Sa va spun ce posturi in Primarie sau promis? Cu ce oameni? O sa apara in curand i lista d-nei care numai intereul ei si oamenilor ei o intereseaza! Urat foarte urat! " Daca voi castiga o sa fie bine pentru voi care ma sustineti, marim taxe marim tributul si bani or sa fie pentru toti si mai si facem cate ceva ca vorba aia in primul mandat de unde bani sa ne achitam fata de toti" Asa ca fraierii out si oamenii cu sponsorizarea fac impartirea! Mai multe voturi va obtine D-nul Nota ca dumneata dna!

fost PDL
16 mai 2012
adevarat

Si dovada ca sa se convinga lumea! Unde sunt d-nii Demirel, Cociu Piti etc etc??? Nu mai vor sa sponorizeze sau nu au obtinut ce au vrut? Promisiuni pe banii nostrii? Multi or sa ramana cu pierderea si atunci sa vezi cearta!!!!!!!!!! :)))))) Cand vor banii inpoi! ca acum 4 ani! :)))))))

Localnic
16 mai 2012
Sfat

Propria parere! Cei care duc o campanie curata fara injurii si mizerii vor castiga! Omul voteaza omul nu partidul!

38 comentarii. Pagina 2 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 3 4 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Martie 2012
Stire din Politică-Administrație : Cine vrea la Primăria Techirghiol
Pagina a fost generata in 1.132 secunde