Gelil Eserghep:

"Dacă vreodată, în România, nu vor mai exista tătari o să fie numai vina noastră"

1718
11

Articole de la același autor

În perioada 31 iulie - 2 august, la Ankara, s-a desfășurat cel de-al doilea Congres Mondial al Tătarilor Crimeeni. La eveniment au participat 430 de delegați cu drept de vot, care au reprezentat 200 de organizații ale tătarilor crimeeni din 13 țări. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a avut 70 de delegați cu drept de vot. Aflat la tribuna Congresului, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a apreciat în mod aparte interesul deosebit al statului român față de minoritatea pe care o conduce.


"Dacă vreodată, în România, nu vor mai exista tătari o să fie numai vina noastră și nu a statului român care ne-a apreciat întotdeauna. Ținând cont de ce se întâmplă cu frații noștri din Crimeea, noi suntem niște privilegiați", a spus, printre altele, Gelil Eserghep. 


Pe de altă parte, în urma alegerilor desfășurate la Ankara, UDTTMR a reușit performanța de a avea patru reprezentanți în noua structură de conducere a Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni. Potrivit statutului, României i-au revenit două locuri în Comitetul Executiv al Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, acestea fiind ocupate de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, și prim-vicepreședintele UDTTMR, Samir Menan. Acestora li s-a mai adăugat un loc, numirea în acest caz venind din partea președintelui Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, Refat Cubarov, care l-a propus pe drd. Metin Omer de la Universitatea Hacetteppe din Ankara, cel care susține și cursul "Istoria și civilizația tătarilor", la Universitatea "Ovidius" din Constanța. Alături de cei trei reprezentanți ai UDTTMR, în noua structură de conducere se mai află și Muftiul Muurat Iusuf, care a fost desemnat membru în Comisia de Control a Congresului.


În altă ordine de idei, pe parcursul vizitei la Ankara, cei 90 de membri ai delegației UDTTMR au fost primiți de Excelența Sa, Radu Onofrei, ambasadorul României la Ankara, la sediul reprezentanței diplomatice românești din capitala Turciei. Cu acest prilej, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, i-a înmânat repre-zentantului statului român la Ankara, în semn de mulțumire pentru sprijinul manifestat în promovarea comunității tătare în Turcia, o plachetă și un CD cu muzică tradițională tătărească, asigurân-du-l totodată că, prin vocea UDTTMR, comunitatea tătară din România va reprezenta mereu, așa cum se cuvine, atât interesele comunității la nivel internațional, cât și interesele României.


La rândul său, ambasadorul Radu Onofrei a ținut să precizeze că un rol foarte important în dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre România și Turcia l-a avut întotdeauna comunitatea tătară.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
turc
8 noiembrie 2015
tatar de tatar

mai comunitate de tatari, de ce va dati turci???? tatarii din crimeea sunt tatari crimeeni, voi tatari din romania ...sunteti tatari ramani. mai lasati turcii in pace, ne suficati... uratilor....

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4003 secunde