De ce nu merg la vot

3875
48
De ce nu merg la vot - cosminzaporojan1-1343369956.jpg
Duminică nu voi merge la vot. Nici eu, nici familia, nici prietenii mei. Și, surprinzător, nici nu a trebuit să îi sfătuiască cineva în acest sens. În plus nici măcar nu sunt fani Băsescu, ba din contră. Unii dintre ei sunt bugetari, s-au confruntat cu tăieri salariale, i-au încărcat lui Băsescu podul cu sfinți și dumnezei pentru vreo trei generații de acum încolo.
Însă, acum, toți par a fi pe aceeași lungime de undă. Au înțeles toți același lucru: Aici, nu mai e vorba de Băsescu, ci de o mișcare mai degrabă mafiotă îmbrăcată cu haine legislative. Domnule Ponta, domnule Antonescu, nu suntem proști, nu sunt maimuțoi dirijați de găștile voastre de pușcăriași ascunși în Parla-ment!
Cum spuneam mai sus, nici eu nu voi merge la referendum. Și nu pentru că așa mă sfătuiesc Băsescu, PDL sau Ungureanu. Această hotărâre o luasem cu mult timp înainte, iar motivele sunt multiple și țin atât de forma cât și de fondul situației.
Vorbim de un referendum smuls cu forcepsul din măruntaiele Constituției, moșit de o gașcă de deputați și senatori cu cătușele pe mâini. Declanșarea referendumului a arătat mai degrabă a lucrătură hrebenciuriană decât a demers constituțional. E clar că, indiferent cum aș vota, simpla prezență la urnă ar însemna să legitimez acest demers. Așa că, simplu și concis, nu voi merge la vot.
Este clar că voința și intenția lui Ponta și Antonescu nu este de a scăpa România de Băsescu, ci de a acapara ei și clica lor întreaga putere în stat. Asistăm la un procedeu strict politic prin care, USL, alimentat de sondajele de opinie favorabile, vrea să controleze toate instituțiile țării la umbra unei acțiuni populare ce i-ar da legitimitate: referendumul. De aceea, nu pot legitima un mecanism care nu mă reprezintă, care s-a născut din interesele ascunse ale unei grupări de politicieni.
Orice român, orice alegător al țării nu ar trebui să fie de acord ca președintele României, indiferent cum se cheamă sau cum arată, să fie evacuat din Cotroceni de fiecare dată când se schimbă majoritatea parlamentară sau îi scade notorietatea în sondaje. Președintele poate fi suspendat numai în urma unor încălcări grave ale Constituției. Iar în cazul de față nu se punea această problemă.
Ceea ce nu înțeleg și nu pot să tolerez este inconștiența grasă a lui Ponta și Antonescu de a arunca țara în brațele crizei politice și economice exact când Europa poartă bătăliile decisive pentru a se salva de la dezastru. Euro a ajuns la 4,6 lei, toate măririle salariale au fost astfel spulberate, Uniunea Europeană ne-a pus la colțul de rușine, Schengenul este deja istorie, fondurile europene sunt blocate, Parlamentul European vrea să ridice României dreptul de vot în cadrul instituției, țara e condusă de un plagiator și de cel mai mare chiulangiu din Parlament. Oamenii ăștia organizează referendumul. Încă un motiv să stau acasă.
Nu putem face referendum și implica costuri de peste 30 milioane de euro ori de câte ori găștile politice vor să-și reașeze pozițiile și interesele în structurile statului. Bani aruncați aiurea. Nu pot fi de acord cu asta.
În plus, actuala clasă politică, inclusiv Ponta și Antonescu, PSD și PNL nu dau două cepe degerate pe instituția refe-rendumului. A mai fost un referendum în 2009 prin care se reduce numărul parlamentarilor la 300, iar Parlamentul va fi unicameral. Românii au votat iar vocea lor nu a fost ascultată. De ce să mai ies acum la referendum? Doar pentru că politicienii iau de bun doar referendumul care îi interesează pe ei personal. De ce atunci votul meu nu a fost bun, iar acum ar fi viabil? Fiindcă acum votul meu avantajează direct o gruparea politică, în timp ce acum trei ani votul meu era doar pentru… România.

Comentează știrea

48 comentarii. Pagina 5 din 5. Click pe pagina dorită : 1 ...4 5 
Constanta
28 iulie 2012
Caraghiosule

Tu nici macar nu stii despre ce vorbesti. Spui "optiunea mea personala", dar o faci publica. Isi pierde caracterul "personal" prin asta". Apoi, atata timp cat una dintre parti a adoptat neparticiparea ca strategie, este greu de delimitat daca este chiar optiunea ta personala sau nu este o sarcina de partid. Daca declarai ca mergi la urnea dar iti anulezi votul, abia atunci ar fi fost vorba de "ceea ce ai in cap, nu in urechi de la mitingurile PDL". Nici macar nu stii sa-ti justifici si maschezi partizanatul.

taka-paka
28 iulie 2012
tot inainte

sunt curios sa vad ce va iesi, oricum daca referendum se valideaza o sa fie interesant... voi privi cu placere peste ani si voi rade de toti cei care isi merita soarta.. cand euro o sa fie 7lei, cand UE o sa ne dea afara... cand pana si cei mai prosti dintre prosti isi vor da seama de adevarata fata a USL-ului... pana atunci... dansati dupa cum se canta...

C neagoe
28 iulie 2012
INTELEG...

..situatia . Cosmine , nu te cred nici pe tine nici pe multi dintre prietenii tai , pentru simplu motiv ca GANDITI . Nu cred nici ca patronii tai nu merg la vot . De multe ori este bine sa nu spunem ce gandim . Din pacate eu am facut-o si nu-mi mai pare rau . Eu si prietenii mei vom vota DA . Nu votez pentru POnta sau Antonescu , votez , sa scapam din BALAMUC, votez pentru voi , copii meisi ai vostrii , pentru nepotii nostrii . Nu cred ca patronii au retinut actele de identitate ale salariatiilor .

guta
30 iulie 2012
Ole, BASE mare e !

Ciocu' mic ba ! V-am ciuruit ! Noi ne iubim presedintele, e de-al nostru. HA, HA, HA ...

vio
30 iulie 2012
Intrebare

Mai Cosmine, daca tot ai votat ptru Romania, ITI PLACE CUM A AJUNS? Ia raspunde TU sincer, ITI PLACE??

Caraghiosule
30 iulie 2012
Tu

o sa mori sluga, bre. Referendumul nu este al alora doi (intre noi fie vorba, eu votez cu Oprescu), ci este modul in care politica, time-to-time il mai intreaba si pe subiectul de aplicare al politicii daca-i convine. Atata timp cat una dintre parti spune "mutii sunt ai mei", e de inteles. Dar de ce un OM ar alege sa ramana mut, nu tine decat se sufletul lui de SLUGA. Sa nu supere stapanul.

Constanta
1 august 2012
Nici macar aici nu ai argument, caraghiosule

La o intrebare exacta, cu subiect si predicat, care suporta unraspuns concret ("iti place cum a ajuns cu Basescu"), tu raspunzi cu un exercitiu de imaginatie ("dar imi pot imagina cum ar fi aratat cu ponta si antonescu"). Diferenta intre realitate si imaginatie, daca nu-ti dai seama singur care este, ar trebui sa treci pe la un sex-shop. Si sa-i ceri gonflabilei sa-ti prezinte parintii.

Gadea
1 august 2012
Prietene esti comunist

Cum adica nu poate scrie intr-un ziar ceea ce gandeste? De ce nu te duci sa ii inchizi gura cu bocancul.

Răspuns la: hmm
Adăugat de : ct, 27 iulie 2012
cosmine, pararea ta personala poti sa o pui pe contul tau de facebook , nu sa faci din el subiect pentru un ziar. e dreptul tau la opinie dar din...
48 comentarii. Pagina 5 din 5. Click pe pagina dorită : 1 ...4 5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.376 secunde