Elena Udrea, nemulţumită de regimul de detenţie de la Târgşor. Cerere în instanţă pentru mai multă libertate

214
Elena Udrea, nemulţumită de regimul de detenţie de la Târgşor. Cerere în instanţă pentru mai multă libertate - elena-1659695375.jpg
Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, a comentat, vineri,  regimul de detenţie al Elenei Udrea de la Penitenciarul Târgşor. Fostul ministru al Turismului cere în instanţă mai multă libertate, după două luni de detenție, potrivit Realitatea.net


„Regimul de executare deschis permite mult mai multe libertăți de mișcare în penitenciare. Acesta poate presta activități atât în interiorul locului de reținere, cât și în exteriorul locului de reținere, inclusiv muncă fără supraveghere. Poate petrece mai mult timp în afara locului de reținere, poate participa la studii universitare cu frecvență redusă, dacă dorește. Numărul de vizite este mult mai mare decât la regimul în care Elena Udrea este încadrată acum. Totuși, va trebui analizată de către o comisie din interiorul penitenciarului și, ulterior, va fi trecută la alt regim mult mai permisiv din punct de vedere al gradului de severitate. Este o chestiune de procedură, instanța din Bulgaria nu a trimis anumite documente către Administrația Penitenciarelor din România și Comisia a analizat regimul Elenei Udrea în funcție de documentele pe care le avea la dosar. Ulterior, dacă instanța va primi documentele respective din Bulgaria, este posibil ca Elena Udrea să fie intrudusă în regim deschis”, a precizat Cosmin Dorobanț.

După aproape două luni de detenţie la Penitenciarul de Femei din Târgşor, judeţul Prahova, Elena Udrea face primul pas pentru mai multă libertate în spatele gratiilor.

Udrea nu pare dispusă să execute şase ani de închisoare în regim semideschis, aşa cum a stabilit comisia penitenciarului de la Târgşor şi încearcă să obţină o mai multă libertate de mişcare în închisoare, solicitând instanţei de judecată schimbarea modalităţii de executare a pedepsei în regim deschis.

Fostul ministru a depus la Judecătoria Ploieşti o plângere privind stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Cererea Elenei Udrea a primit un prim termen de judecată la finalul lunii septembrie.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8852 secunde