Hramul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului", sărbătorit la Cumpăna

247
Hramul Bisericii
Ca în fiecare an, locuitorii comunei Cumpăna au marcat cu evlavie praznicul Adormirii Maicii Domnului. Ocrotitoarea localităţii, Sfânta Fecioară Maria, a fost cinstită cum se cuvine de toți cei prezenți la Biserica ce îi poartă hramul.

Încă de la primele ore ale dimineţii, cumpănenii s-au îndreptat spre Biserică, unde s-au rugat pentru sănătate, prosperitate și pace. Nu doar oamenii locului au luat parte la sărbătoare, ci şi persoane și personalități ale orașului Constanţa şi din localităţile învecinate.

Pentru prima dată pe teritoriul Dobrogei, rugăciunile preoților au fost întărite de prezența Moaștelor Sfinților Apostoli Petru și Pavel și Sfântului Ierarh Nectarie în localitatea noastră.

Devenind deja o tradiţie ca în zile de sărbătoare, la Cumpăna, să fie botezaţi copii care au fost abandonaţi de părinţi, pentru al cincisprezecelea an la rând Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit alături de preoții comunei Taina Sfântului Botez pentru micuțele Sofia Daniela și Melisa Maria.


"Mulțumim pe această cale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru îndelungata colaborare. Mulțumim și nașilor Constantin și Zoia și Florin și Raluca-Manuela, oameni cu credinţă, care au ales să le vegheze drumul în viață și să le sădească în inimă dreapta credință.

De asemenea, tradiționala agapă frățească a fost înlocuită cu oferirea de pachete tuturor enoriașilor prezenți la această Sfântă Sărbătoare.

Mulțumim totodată Preacucernicilor Părinți, Consiliului Parohial și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei Sfintei Sărbători!", a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.


Pagina a fost generata in 0.4477 secunde