Iohannis: Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut progrese mari, ajungând un model la nivel european

144
1
Iohannis: Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut progrese mari, ajungând un model la nivel european - klausiohannisjuly2022photopresid-1664270321.jpeg
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de o legislaţie clară, coerentă, care să garanteze independenţa justiţiei şi să creeze mecanismele necesare pentru buna funcţionare a parchetelor, scrie Agerpres.

De asemenea, el a afirmat că reforma legilor justiţiei trebuie să fie finalizată în acord cu recomandările organismelor europene.

"Pentru ca munca dumneavoastră să aibă ecoul aşteptat de societate, este nevoie de o legislaţie clară, coerentă, care să garanteze independenţa justiţiei şi să creeze mecanismele necesare pentru buna funcţionare a parchetelor. Mai mult, reforma legilor justiţiei trebuie să fie finalizată în acord cu recomandările organismelor europene. Coincidenţa face ca acest moment aniversar al DNA să aibă loc în perioada în care Parlamentul dezbate proiectele legilor justiţiei, propuse de Guvern în luna august, după un proces complex de elaborare a acestora, bazat pe consultări publice, cu sistemul judiciar şi cu Comisia Europeană. Rezultatul dezbaterilor parlamentare trebuie să răspundă dezideratelor pe care le-am menţionat. Totodată, este nevoie de resurse umane suficiente, calificate şi de alocări bugetare care să permită desfăşurarea activităţii în condiţii optime, acestea constituind inclusiv obiective asumate de România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a declarat şeful statului la evenimentul "20 de ani de luptă împotriva corupţiei", organizat de DNA la Cercul Militar Naţional.


Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a făcut progrese mari, ajungând un model la nivel european, furnizor de expertiză şi bune practici în lupta împotriva corupţiei, deşi parcursul său nu a fost lipsit de obstacole, regrese sau eşecuri punctuale care trebuie evaluate obiectiv.

"Cu începuturi inerent timide şi marcate de clarificări ale statutului, dificultăţi organizatorice sau uneori legate chiar de lipsa voinţei politice de a asigura funcţionarea acestei instituţii, Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut progrese mari, ajungând un model la nivel european, furnizor de expertiză şi bune practici în lupta împotriva corupţiei. Parcursul DNA nu a fost, însă, lipsit de obstacole, regrese sau chiar eşecuri punctuale. Ele trebuie să fie evaluate onest, obiectiv, pentru că numai aşa se poate învăţa din lecţiile trecutului, păstrând mereu în minte obiectivul unei constante îmbunătăţiri a activităţii, în slujba societăţii şi a binelui comun", a spus şeful statului la evenimentul "20 de ani de luptă împotriva corupţiei", organizat de DNA la Cercul Militar Naţional.


Comentează știrea

C-tin
27 septembrie
Erorile neamului vanzator

Case pe meditații, vaccinuri de 100 de ori mai multe decât populatia tarii, măști de la chiloțeii, bani de la stat pentru dotarea airahotilor !!! Cand vom vedea hoții din magistratura, prezidentul etc. putem spune ca DNA își face treaba și da "frectii" la alții!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9261 secunde