Iulian Bulai: „Reprezentantul CE ne-a transmis că există mari vulnerabilităţi în PNRR”

376
Iulian Bulai: „Reprezentantul CE ne-a transmis că există mari vulnerabilităţi în PNRR” - bulai-1680187526.jpg
Deputatul USR Iulian Bulai a declarat, joi, că a fost informat de reprezentanţi ai Comisiei Europene că nu s-a decis şi nu s-a trimis nicio solicitare formală de către autorităţile române pentru a modifica Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi există mari vulnerabilităţi în PNRR cu privire la investiţiile din domeniile energiei şi medical.

„Împreună cu colegul meu, Cristian Seidler, am avut o întâlnire, în cadrul Comisiilor reunite de afaceri europene şi buget-finanţe, cu reprezentantul Comisiei Europene care gestionează PNRR pentru România şi celelalte ţări, Celine Gauer. Am discutat despre unde suntem acum cu PNRR. Sunt informaţii foarte importante primite în această întâlnire. În primul rând, nu s-a decis şi nu s-a trimis nicio solicitare formală de a modifica PNRR, există mari vulnerabilităţi în PNRR în momentul de faţă cu privire la două segmente de investiţii: cele energetice şi cele medicale”, a afirmat Bulai, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că reprezentanta Comisiei Europene a precizat că se pot face modificări la PNRR pentru a nu pierde finanţările până în anul 2026, cu menţiunea că trebuie să fie făcute acum, dacă se doreşte acest lucru.

La rândul său, deputatul USR Cristian Seidler a menţionat că reprezentanţii Comisiei Europene sunt la curent cu proiectul de lege iniţiat de Guvern cu privire la pensiile speciale.

Pagina a fost generata in 0.4093 secunde