Klaus Iohannis s-a întâlnit în Dubai cu reprezentanții European Youth Forum, cea mai mare platformă a tineretului din UE

312
Klaus Iohannis s-a întâlnit în Dubai cu reprezentanții European Youth Forum, cea mai mare platformă a tineretului din UE - bigcop28euyouthforum24-1701621945.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit duminică în Dubai cu reprezentanții European Youth Forum, cu prilejul participării la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28) din Emiratele Arabe Unite, informează Administrația Prezidențială.


„Discuțiile au avut loc în contextul alăturării României la Declarația privind Agenda Comună pentru Educație și Schimbări Climatice la COP28, ca partener fondator. Acest demers reprezintă o continuare a angajamentului la nivel național și internațional al țării noastre în sprijinul educației privind schimbările climatice și mediul”, se arată într-un comunicat al Președinției.


Cu acest prilej, „Klaus Iohannis a subliniat importanța implicării tinerilor în vederea gestionării eficiente a schimbărilor climatice și importanța însușirii de competențe potrivite pentru a participa activ la tranziția verde”. De asemenea, președintele României a arătat că educația este un instrument important pentru a schimba mentalități și a facilita rezolvarea provocărilor actuale la adresa societății, între care cele legate de schimbări climatice și mediu ocupă un loc important.


„În cadrul întâlnirii, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat, totodată, demersurile pe care țara noastră le face în prezent pentru creșterea accesului la educația privind schimbările climatice și mediul la nivel național și internațional. A fost discutat programul Săptămâna Verde, inclus în structura anului școlar în România începând cu acest an. De asemenea, Președintele României a menționat demersurile la nivel național de adaptare la schimbările climatice, inclusiv cele legate de pregătirea tinerilor și copiilor în a răspunde la situații de urgență a căror incidență va crește în contextul schimbărilor climatice”, se mai arată în comunicatul Cotroceniului.


La rândul lor, tinerii au prezentat motivația de a participa la COP28 și dorința de a colabora mai strâns cu autoritățile în gestionarea schimbărilor climatice. Totodată, au adus în discuție teme pe care le consideră prioritare pentru tânăra generație, în contextul schimbărilor climatice: includerea punctelor de vedere ale tinerilor în luarea deciziilor, educația și dezvoltarea de competențe pentru a putea participa cu succes la economia verde emergentă.


„Declarația privind Agenda Comună pentru Educație și Schimbări Climatice la COP28 prevede continuarea eforturilor globale de a construi sisteme educaționale inteligente din punct de vedere al schimbărilor climatice prin patru piloni de acțiune: creșterea gradului de sustenabilitate a școlilor, integrarea educației climatice în programa școlară, formarea adecvată a profesorilor și înverzirea comunităților prin educație. De asemenea, declarația prevede măsuri specifice legate de atenuarea și adaptarea la schimbările climatice în context educațional, precum și investiții în educație”, informează Administrația Prezidențială.
European Youth Forum este cea mai mare platformă de reprezentare a tineretului la nivel european, având peste 100 de organizații de tineret membre și fiind sprijinit în activitate de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei. Principalele domenii de interes ale European Youth Forum sunt educația, găsirea unui loc de muncă de calitate pentru tineri, protejarea Planetei și includerea tinerilor în procesele de consultare democratice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0359 secunde