Colegiul Prefectural, reunit în prima ședință din acest an. "Îmi doresc o colaborare strânsă și în 2023"

1442

Articole de la același autor

Colegiul Prefectural Constanţa s-a reunit miercuri pentru prima dată în acest an, în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. La întâlnire au fost prezenți prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, şi ceilalţi membri ai Colegiului Prefectural. În cadrul şedinţei s-a prezentat un raport de activitate pe care acest Colegiu Prefectural l-a întocmit pentru anul 2022.

„Colegiul Prefectural are o importanță deosebită în ceea ce înseamnă gestionarea problemelor. Din punctul meu de vedere este foarte important modul în care s-a desfășurat cooperarea între noi. Au fost probleme legate de turism, de refugiați și așa mai departe. De fiecare dată, fiecare dintre dumneavoastră a dat dovadă de seriozitate. Atribuțiile principale au vizat analizarea activităților tuturor organelor județene care aparțin de diferite ministere. Le mulţumesc tuturor celor care m-au anunțat atunci când nu s-au putut prezenta la ședințele Colegiului Prefectural. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce putem face împreună în anul curent. Trebuie să definitivăm rapoartele fiecărei instituții până la finalul lunii februarie. Colegiile din cadrul serviciilor deconcentrate au avut interacțiune completă cu toată lumea pe parcursul desfășurării activității. Ne propunem să menținem aceeași linie și în 2023 astfel încât colaborarea să fie strânsă”, a declarat Silviu Coşa.

În cadrul ședinței, toți membrii Colegiului Prefectural au adoptat cu unanimitate de voturi programul orientativ de activitate pentru anul 2023, care va fi făcut public pe site-ul oficial al Instituţiei Prefectului în viitorul apropiat.

În plus, în cadrul bilanțului, s-a făcut referire la activitatea din anul 2022, în sensul că membrii Colegiului Prefectural s-au întrunit în nu mai puţin de 17 şedinţe, dintre care 3 cu prezenţa fizică a tuturor membrilor.

Celelalte 14 şedinţe au fost desfăşurate în sistem mixt şi hibrid, mai exact, unii dintre membri au fost prezenţi prin intermediul platformelor online. De asemenea, au existat mai multe instituţii care au avut rapoarte sau informări pe parcursul anului 2022, unele fiind în comun, pentru armonizarea activității în scopul implementării programelor de acțiune de la nivelul județului.

Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a avut patru prezentări, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean la fel, în timp ce Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a avut trei prezentări.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţia de Sănătate Publică au avut şi ele câte patru prezentări, iar Casa de Asigurări de Sănătate a avut două prezentări.

O altă instituţie importantă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, a avut trei prezentări.

Pe parcursul anului 2022 au fost emise 26 ordine de prefect (opt privind actualizarea componenţei, un ordin privind actualizarea regulamentului de funcționare și 17 ordine privind convocarea colegiului prefectural).

Tot în acest context, s-a întocmit trimestrial raportul privind activitatea Colegiului Prefectural, care s-a transmis către Guvernul României.

Reamintim că atribuţiile Colegiului Prefectural privesc armonizarea activităţii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale care au sediul în judeţul respectiv, precum şi implementarea programelor, politicilor, strategiilor şi planurilor de acţiune ale Guvernului la nivelul judeţului sau al localităţilor acestuia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7276 secunde