Video Nicolae Ciucă, alături de liberalii constănțeni. PNL își lansează candidații pentru alegerile din 9 iunie

5103
În aceste momente PNL Constanța își prezintă candidații la primăriile din județ, inclusiv pe Vergil Chitac, candididat la Primaria Constanța, pentru un nou mandat, dar și pe Florin Mitroi, candidat la președinția CJC. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a ținut un discurs despre cum PNL are anumite strategii de a continua proiectele. La eveniment este prezent și președintele PNL, Nicolae Ciucă.


Primul care a luat cuvântul este președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.
„ Mă uit în sală și îmi place ce văd: echipa liberală Constanța, oameni uniți și conștienți de puterea schimbării. Fiecare dintre noi a contribuit la această schimbare care a început sub administrațiile liberale din Constanța. Acesta este nucleul nostru de putere. Văd primarii noștri determinați, pricepuți. Ei sunt baza partidului național liber construit prin fapte și multă muncă. Mă uit în sală și văd tineretul național liberal. Le mulțumesc că ne sunt alături pentru că, le place sau nu, pe umerii lor este povara de a duce mai departe ce am început noi. Avem cea mai credibilă și bună ofertă din acest județ. Am schimbat vizibil în bine fața acestui județ. Acesta este mesajul cu care să ieșim în fața cetățenilor. Dragi colegi, dragi prieteni, apreciez foarte mult ceea ce ați făcut, ce faceți și ce veți face pentru Constanța și vreau să vă urez tuturor forța de muncă și mult curaj în campania electorală!““, a spus Bogdan Huţucă.


După Bogdan Huțucă, a luat cuvântul primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. „Împreună am obținut ceea ce credeam pierdut: încrederea în noi, încrederea în Constanța. Ne-am asumat o misiune în urmă cu 4 ani. Când mi-am asumat candidatura prima oară pentru Constanța nu am crezut și nu am știu ca boala cuprinde orașul nostru. Boala cuprindea tot ceea ce puteam vedea cu ochii: parcuri, străzi, spitale, dar și ce nu puteam vedea cu ochiul liber: lipsa investiţiilor și lipsa proiectelor majore. Ne-am asumat drumul liberal al proiectelor mari. Intervențiile au fost dure, iar această terapie șocantă pentru mulți și foarte nesuferită pentru confortul cetăților. Adevărul este unul singur și se vede cu ochiul liber. Rezultatele sunt spectaculoase, numărul de intervenții este mic, prețul gigacaloriei a putut fi micșorat. În curând pornim lucrările pentru construirea noului CET, tot cu bani europeni. Construim 2 spitale noi. În plus, consolidăm spitalul clinic de boli infecțioase. Am cheltuit în 3 ani de mandat 150de milioane. Avem anul ăsta cel mai mare buget de investiții de aproape 200 de milioane de euro. Modernizăm grădinițele și liceele din Constanța, zeci de exemple în tot orașul. Am re sistematizat tot orașul, construim parcări, avem 5 proiecte. Aceste câteva minute sunt puține pentru a spune toate proiectele. Nu am spus nimic de stațiile și autobuzele, de proiectele de cultură, nu am spus nimic de spațiile verzi, reabilităm mai multe parcuri, ne apucăm săptămâna viitoare de parcul de la Ștefănița Vodă. Toate proiectele sunt ale cetățenilor, nu ale mele. Împreună am pus bazele unui nou tip de administrație locală. Aș dori să le mulțumesc colegilor din primăria Constanța pe care majoritatea i-am găsit acolo. Conducerea se exercită și prin exemplul personal. Am hotărât să candide pentru un al doilea mandat pentru ca marile proiecte necesită timp. Îi felicit pe toți colegii liberali. Echipa liberală a demonstrat în mod nou de a face administrație la Constanța. Mulțumesc domnului Ciucă, ministrului Sebastian Burduja, domnului Huţucă și echipei domniei sale care muncește zi de zi pentru proiectele de dezvoltare ale Constanței. Cel mai mult le mulțumesc cetățenilor pentru optimismul cu care au primit proiectul liberal. Așadar, continuăm proiectele bune începute în Constanța, în oraș, dar și în județ. Ne așteaptă o campanie furtunoasă. Nu ne putem permite aventuri politice care să ne întoarcă de unde am plecat. Mulțumesc pentru încredere! Trăiască România și Constanța! Am onoarea să vă salut!““, a spus edilul Vergil Chiţac.


La eveniment este prezent și ministrul Energiei, Sebastian Burduja. El ține în aceste momente un discurs.


Ulterior, a fost invitată pe scenă, Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu. „Astăzi se lansează cea mai completă și competentă echipă care poate să preia județul Constanța. Sunt primar al comunei Kogălniceanu la al treilea mandat. O rețetă a succesului nu cred ca există. Ceea ce am învățat din administrație e ca trebuie să dispară sintagma nu pot, ai votul cetățeanului pe care nu trebuie să-l dezamăgești. Domnule președinte Mitroi vă rog să primiți din partea noastră voturile și vă rugăm să nu ne dezamăgiți. Vă cunosc politica și știu ca este politica cetățeanului. Am făcut parte dintr-o echipă care s-a aflat și în opoziție, am știut să facem față. În momentul în care ai bani poți să faci orice, important este să faci orice și să-ți duci la final proiectele și când nu ai bani. Trebuie să câștigăm competiția din iunie. Doresc mult succes tuturor candidaților și domnului președinte Florin Mitroi. Doresc succes la PNL. Un post binecuvântat și un Paște binecuvântat!“, a spus Ancuța Belu.A urmat președintele PNL Nicolae Ciucă, care, printre altele, a spus că în Constanța au avut loc o serie întreagă de proiecte care s-au derulat. 


"Ce face un marinar după ce stă prea mult pe uscat? Se apucă de săpat, ca să dea de apă. Așa a făcut și Vergil Chițac, dar în sensul bun, a făcut proiecte (…) Cea mai mare bază NATO se construiește în județul Constanța, pe raza localității Mihail Kogălniceanu, și asta se datorează și încrederii primarului Ancuța Belu (…)
Faptele vorbesc de la sine în ceea ce îl privește Vergil Chițac, vedem proiecte, că s-a schimbat Constanța. Anul trecut era destul de multă forfotă aici, pentru că se lucra peste tot, și este normal să fie așa, astăzi văd proiecte finalizate. „Când va veni Florin Mitroi la Consiliul Județean Constanța, va veni tsunami, așa spunea Bogdan Huțucă, eu zic că va veni valul, că vine din Valu lui Traian. A fost ales cu peste 90% la alegerile din 2020, deci știe cum să dezvolte o comunitate și să implementeze proiecte”, a spus Nicolae Ciucă.
Totodată, au fost prezentați oficial și candidații la funcțiile de primar ale localităților din județul Constanța.
Iată candidații care intră în cursa electorală:
Mugur-Viorel Mitrana (23 August), Ion Dumitru (Adamclisi), Mihai- Paul Moldovan (Albești), George Nicola (Aliman), Adrian- Laurentiu Gobeajă (Amzacea), Eleonor Blagan (Băneasa), Ion Tianu (Bărăganu), Ilie- Nelu Druga (Castelu), Viorica Iancu (Cerchezu), Liviu Negoita (Cernavodă), Laura Olteanu (Chirnogeni), Ionel Rosioru (Ciobanu), Ionut Șerbu (Ciocârlia), Cătălin Chivu (Cobadin), Sorin Șapte (Cogealac), Erdal Osman (Comana), Vergil Chițac (Constanta), Ioana Robu (Corbu), Gheorghe Mechenici (Costinești), Iulian Tudorache (Crucea), George Tufă (Cumpăna), Viorel Dulgheru (Cuza Vodă), Ion Giuglea (Deleni), Eugen Iliescu (Dobromir), Luminița Șandru (Dumbrăveni), Robert Nicolae Șerban (Eforie), Anica Tufă (Gârliciu), Vasile Simion (Ghindărești), Viorel Ionescu (Hârșova), Nicolae Ioniță (Horia), Marius Ștefan (Independența), Tudorița Floros (Ion Corvin), Gheorghe Nițu (Istria), Ion Vătășelu (Limanu), Florin - Nicolae Dinu (Lipnița), Alexandru Ionescu (Lumina), Cristian Radu (Mangalia), Valentin Vrabie (Medgidia), Dumitru Guriță (Mereni), Adrian Costache (Mihai Viteazu), Anca Belu (Mihail Kogălniceanu), Marian Eftimie (Mircea Vodă), Gheorghe Cojocaru (Murfatlar), Rafael Nichita (Năvodari), Petre Urziceanu (Negru-Vodă), Viorel Bălan (Nicolae Bălcescu), Gheorghe Chirciu (Oltina), Mădălin Argintaru (Ostrov), George Scupra (Ovidiu), Costel Armășescu (Pantelimon), Cristian Stoian (Pecineaga), Nicoleta Vrabie (Peștera), Vasile Delicoti (Poarta Albă), Maria Mitu (Rasova), Costel Cătălin Ilie (Săcele), Iuliana Mihon (Saligny), Rodica Boitan (Saraiu), Lucian Blaj (Seimeni), Mihai Francu (Siliștea), Viorel Petre (Târgușor), Iulian Constantin Soceanu (Techirghiol), Valentin Stanciu (Topalu), Vladimir Scânteie (Topraisar), Gheorghe Grosu (Tortoman), Bogdan Dicu (Tuzla), Iulia Iurea (Valu lui Traian).În încheierea evenimentului, discursul a fost ținut de Florin Mitroi, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.
„Mă simt dator să vă explic de ce am intrat în această cursă. Am intrat tocmai ca și eu, ca și dumneavoastră, sunt născut și crescut în acest județ. Am intrat în această cursă pentru toți cetățenii acestui județ. Am intrat și am fost încurajat să accept de foarte mulți cetățeni. Am intrat pentru ca nu îmi este indiferent cum trăiesc și când vă spun asta haideți să ne uităm cu toții la serviciile de sănătate. Am văzut cu toții drumuri încă de piatră, am văzut cu toții și mai ales colegii mei primari transportul în comun. Am văzut cu toții ce însemna o necolaborare instituțională a unui președinte, a unui prefect, cu primari. Președintele CJ nu trebuie să se creadă Dumnezeu pe pământ. El trebuie să colaboreze cu toți oamenii din județ pentru dezvoltarea acestui județ. Așa cum în 2004 am intrat în politica primar se vorbea numai de cumpăna, nu cred ca se mai aude de cumpăna. Dragii mei, eu vreau să resuscitam acest județ. Vă rog din suflet să îmi dat încrederea voastră. Cred cu tărie ca poți schimba oamenii și oamenii trebuie să înțeleagă ca trebuie să muncim pentru oameni. Nu trebuie să vină la serviciu doar pentru bani.

Florin va fi prietenul primarilor. Voi delega sarcini și voi merge în fiecare colț al acestui județ. Îmi place ceea ce fac. Pe mine mă reprezintă 20 de ani de administrație, nu vin cu vorbe, vin cu fapte. Am curaj ca această campanie să o fac singur în județ, singur printre oameni. Mă cunoscut oamenii și am făcut mult bine. De ce credeți ca am câștigat cu 80-90% pentru ca am fost un primar care a râs, a plâns, am mers la petreceri împreună, am fost la înmormântări“, a spus Florin Mitroi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2337 secunde