Nicolae Ciucă: „Prefecţii nu au doar responsabilitatea de a reprezenta Guvernul în teritoriu”

172
Nicolae Ciucă: „Prefecţii nu au doar responsabilitatea de a reprezenta Guvernul în teritoriu” - ciuca-prefect-1680432135.jpg
Premierul Nicolae Ciucă transmite un mesaj cu ocazia Zilei Instituţiei Prefectului, subliniind că responsabilitatea asumată de către prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci şi crearea unui liant executiv între stat şi comunitate.

„Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci şi crearea unui liant executiv între stat şi comunitate, precum şi asigurarea echilibrului între misiunea administrativă şi cea politică, pentru ca cetăţenii să beneficieze de servicii de calitate. În ultimii ani, împlinirea acestui angajament a fost o provocare continuă pentru prefecţii României. De la rolul dinamic şi decisiv în gestionarea pandemiei, mobilizarea cu empatie a resurselor şi colaborarea eficientă cu societatea civilă pentru asigurarea unui cămin refugiaţilor ucraineni, până la managementul crizelor cauzate de fenomene extreme, au demonstrat tenacitate, profesionalism şi cunoaşterea comunităţii din care fac parte”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Nicolae Ciucă menţionează rolul prefecţilor în gestionarea situaţiei generate de criza energetică. El le urează prefecţilor, subprefecţilor şi funcţionarilor din prefecturi ca votul de încredere primit din partea Guvernului să fie validat şi prin performanţe în slujba cetăţenilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4517 secunde