Primăria Cumpăna, susținător al proiectelor Habitat for Humanity

151
Primăria Cumpăna, susținător al proiectelor Habitat for Humanity - cumpanastire-1664819747.jpeg
Habitat for Humanity România sărbătorește Ziua Mondială a Locuirii pe șantierul de la Cumpăna, județul Constanța, prin construirea a patru locuințe în doar cinci zile. Peste 70 de voluntari au început lucrările luni dimineață de la fundație, iar vineri, la finalul zilei, casele vor avea acoperiș, ferestre și uși.

În fiecare an, în prima zi de luni din octombrie, Organizația Națiunilor Unite celebrează Ziua Mondială a Locuirii. În 2022, atenția este îndreptată către vulnerabilitățile și inegalitățile din grupurile defavorizate, care au fost adâncite în ultima perioadă de criza celor trei „C” – COVID-19, criza climatică și conflictul din Ucraina.

Este deja o tradiție în istoria organizației Habitat for Humanity România să aducă oamenii împreună în această zi, pentru a construi case, comunități și speranță. Motivul principal este chiar nevoia urgentă de locuire decentă din țara noastră. Ultimele statistici arată o realitate gravă, 36% din populația României trăind în risc de sărăcie și excluziune socială, iar 3 din 10 români fiind afectați de problemele de locuire.

Săptămâna aceasta, asociația organizează acțiunea cu numărul 3 a proiectului de construire accelerată și voluntariat - Hope Build 2022. Primele două acțiuni au avut loc în iulie și august la Poduri, județul Bacău, unde au fost ridicate patru locuințe, iar luna aceasta proiectul se încheie pe șantierul de la Constanța, unde vor fi construite în total opt locuințe decente, cu ajutorul voluntarilor.

„Ziua Mondială a Locuirii este o zi specială în organizație, pentru a trage un semnal de alarmă asupra condițiilor precare în care locuiesc foarte multe familii din România și, de asemenea, pentru a pune în lumină dreptul fundamental al oamenilor la o locuință decentă. Și cum altfel să marcăm această zi decât prin prezența noastră pe șantier, în formula completă – echipă, familii, voluntari și parteneri deopotrivă, având în minte același scop: să construim un viitor mai bun pentru cei aflați în nevoie”, sunt cuvintele lui Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

La evenimentul de deschidere, a participat și Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, susținător al proiectelor Habitat for Humanity România. Terenul pe care sunt construite locuințele, cât și racordarea la utilități sunt facilitate de Primăria Cumpăna.Pagina a fost generata in 0.3374 secunde