Primarul Vasile Delicoti: „Căminul Cultural din Poarta Albă va fi reabilitat”

2009
Primarul Vasile Delicoti: „Căminul Cultural din Poarta Albă va fi reabilitat” - vasile-delicoti-232-1716072560.jpg
Administraţia publică locală din comuna Poarta Albă a implementat în ultimii patru ani mai multe proiecte, unele finalizate, însă unele nefinalizate. Primarul Vasile Delicoti a explicat, recent, într-o emisiune televizată la Antena 3 Constanţa, parte a trustului de presă Cuget Liber, că pandemia a reprezentat o mare problemă în acest sens, dar şi lipsa banilor din cauza crizei economice.

„A fost un mandat destul de greu din cauza faptului că am prins pandemia în care ştiţi destul de bine că economia a avut de suferit, nu au fost suficienţi bani astfel încât să se deschidă axe de finanţare, iar pentru faptul că nu s-a lucrat pe perioada pandemiei, s-a întârziat mult cu lucrările pe care le-am avut în localitate. Ulterior, a venit criza financiară din cauza scumpirilor.

În 2023, am avut cel mai mare deficit din ultimii 10 ani la nivel naţional, ceea ce a făcut ca banii de investiţii din partea guvernului şi cofinanţările să nu aibă surse de finaţare. Ne-am fi dorit ca anumite proiecte să fie gata în cei patru ani de zile, însă unele dintre ele abia au demarat anul acesta pentru că în 2023 nu s-au pornit lucrări noi pentru că nu au fost bani disponibili.

Din puţinii bani pe care i-a avut guvernul la dispoziţie au trebuit finanţate lucrările care erau în curs de derulare astfel încât să nu se degradeze. În primăvara acestui an, după ce s-au votat bugetele, au început să apară lucrările noi. În acest fel, şi Poarta Albă a beneficiat de lucrări la blocurile de locuinţe ANL, iar luna aceasta va fi dat ordinul de începere al lucrărilor pentru reabilitarea Căminului Cultural din Poarta Albă”, a transmis Vasile Delicoti.

Edilul a vorbit şi despre reţeaua de gaze naturale ale cărei lucrări au început, însă nu sunt finalizate până în acest moment.

Vasile Delicoti a explicat toate procedurile care au fost făcute în acest sens şi a mai arătat de ce s-a întârziat cu lucrările.

„Tot în acest mandat am avut un proiect foarte mare. Vorbim de proiectul de distribuţie gaze naturale care a demarat în 2020 prin depunerea documentaţiei pentru obţinerea finanţării, iar în 2022 am făcut licitaţia. Doi ani de zile a durat să facem hârtiile pentru finanţare, apoi un an a durat licitaţia şi începerea lucrărilor cu obţinere de avize, iar în 2023 am lucrat în forţă, însă nu am reuşit să terminăm într-un an de zile, fiind un proiect foarte mare. Aceste proiecte sunt destul de grele pentru că normativele pentru reţelele de gaze sunt mult mai diferite decât o reţea de apă şi trebuie să ţii cont de tot ce înseamnă utilităţi existente şi atunci se lucrează destul de greu. Partea de reţea care a fost în extraplan a fost mai simplă şi a mers foarte repede, dar partea de distribuţie din localitate a fost foarte grea. În acest proiect sunt implicate 1.800 de branşamente, însă fiecare dintre ele trebuie să aibă proiect propriu şi totul durează. Acest lucru ne-a consumat destul de mult timp.

Noi şi Murfatlar suntem cele mai avansate proiecte la nivel naţional din cele 25 care există, dar nici noi nu am reuşit să finalizăm sută la sută. Aşteptăm să finalizăm acum prin creditul pe care l-am obţinut cu ajutorul unei ordonanţe dată de guvern care a înţeles că situaţia este destul de încordată”, a mai spus Vasile Delicoti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2756 secunde