USR acuză: „Suplimentarea bugetului Sănătăţii este doar praf în ochi”

235
USR acuză: „Suplimentarea bugetului Sănătăţii este doar praf în ochi” - usr-acuza-1720442760.jpg
USR acuză Guvernul că a suplimentat bugetul Sănătăţii în mod pompieristic şi că i-a amăgit pe medicii din ambulatoriu.

„Ieri, prin Hotărâre de Guvern, Marcel Ciolacu a mai aprobat o suplimentare a bugetului Sănătăţii din Fondul de Rezervă. Din nou pompieristic, conjunctural, cu medicii în stradă. Şi această suplimentare este doar praf în ochi. Este o creştere a punctului de decontare cu doar 50 de bani. Pe trimestrul IV al anului 2024, Guvernul Ciolacu asigură o creştere de doar 50 de bani a punctului în ambulatoriile de specialitate - de la 4,5 la 5 lei”, transmite USR, prin intermediul unui comunicat.

Conform deputatului USR Adrian Wiener, bugetul Casei de Asigurări de Sănătate nu asigură finanţarea până la sfârşitul anului pentru niciuna dintre componentele sistemului medical românesc: nici pentru spitale, nici pentru programele naţionale, nici pentru medicina prespitalicească.

„Marcel Ciolacu se prezintă ca salvator la fiecare alocare din Fondul de Rezervă, dar uită să precizeze că problemele pe care spune că le rezolvă sunt create chiar de guvernul pe care-l conduce. Mai mult, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu doar că refuză să explice public situaţia din Sănătate, dar nu a venit niciodată când USR l-a chemat în faţa Parlamentului pentru a prezenta cum arată, în mod real, sistemul medical”, spune Adrian Wiener, de profesie medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5015 secunde