USR îl somează pe Nicolae Ciucă să intervină. "Opriţi-l pe Marcel Boloş!"

189
USR îl somează pe Nicolae Ciucă să intervină.
USR i-a cerut, miercuri, premierului Nicolae Ciucă să intervină pentru ca Ordonanţa privind PNRR promovată de ministrul Marcel Boloş să nu blocheze complet cele 3,6 miliarde de euro - bani ataşaţi primei cereri de plată. USR acuză că, prin textul ordonanţei, Marcel Boloş elimină controlul automat pentru prevenirea dublei finanţări, ceea ce înseamnă că se va deschide portiţa pentru finanţarea acelui obiectiv din buget, din PNRR şi din alte fonduri europene, urmând ca doar ghinioniştii din eşantion să răspundă.

„Sabotor sau nepriceput? Opriţi-l pe Marcel Boloş! 


Ministrul care trebuie să aducă banii din PNRR slăbeşte mecanismele de control al banilor din PNRR. USR îl somează public pe premierul Ciucă să explice declaraţiile ministrului Boloş: renunţăm la proiecte de 4 miliarde din PNRR? Care? Cum au fost alese?”, transmite USR într-un comunicat de presă.


”Această cerere de plată a fost amânată după ce Boloş promisese că vom primi banii în iulie. Comisia Europeană este îngrijorată de faptul că banii din PNRR nu pot fi urmăriţi în sistemul informatic dezvoltat de MIPE şi STS până la beneficiarii finali. Este clar că actualul guvern are un deficit de încredere în ce priveşte transparenţa şi mecanismele anticorupţie. În acest context, Marcel Boloş încearcă modificări ale mecanismului de control care slăbesc şi mai mult posibilităţile de urmărire a banilor. Prin textul Ordonanţei, analizat de noi comparativ cu textul aflat în vigoare, fără a explica în nota de fundamentare necesitatea acestor schimbări, Marcel Boloş elimină controlul automat pentru prevenirea dublei finanţări”, spune USRArticole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3281 secunde