VIDEO. Constănțeanca LIGIA DECA, noul ministru al EDUCAȚIEI, a depus jurământul

417
VIDEO. Constănțeanca LIGIA DECA, noul ministru al EDUCAȚIEI, a depus jurământul - ligia-1664810038.jpg
Noul ministru al educatiei si cercetarii, Ligia Deca, a depus juramantul, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.


Anunțul depunerii jurământului a fost făcut după ce președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretele prin care Ligia Deca a fost eliberată din funcția de consilier prezidențial și numită în funcția de membru al Guvernului, ministru al educației.


Ligia Deca, 40 de ani, este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012, a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area.

A fost șefă de promoție a Facultății de Navigație și Transport Naval din cadrul Universității Maritime Constanța, unde a finalizat și studiile masterale în domeniul managementului maritim și portuar.

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice, profesor asociat la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Ligia Deca a colaborat în calitate de expert cu instituții precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație”, înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România. Deca a fost numită consilier de stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcția de consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educație și Cercetare, potrivit Administrației Prezidențiale.Pagina a fost generata in 0.5916 secunde