Boala plămânului alb, o complicație a contractării virusului AH1N1

3967
Boala plămânului alb, o complicație a contractării virusului AH1N1 - 8f061aed19808b460b034b628a555fce.jpg

Articole recomandate

Pacienții diagnosticați cu virusul gripal AH1N1 pot dezvolta, în scurt timp de la îmbolnăvire, dacă mai au alte afecțiuni asociate, edem pulmonar sau, cum mai este cunoscut, sindromul plămânului alb sau de detresă pulmonară. Mai precis, în 78 de ore de la infectare, potrivit dr. Adrian Streinu-Cercel. Denumirea de "plămân alb" este dată întrucât la radiografie plămânul are o culoare albicioasă.
Boala plămânului alb este o afecțiune medicală caracterizată prin inflamarea plămânilor, pacienții acuzând o stare de oboseală fizică și psihică, greutate în respirație, senzație de aer insuficient, tuse seacă, chinuitoare. Tabloul clinic al afecțiunii este relativ sărac în semne și simptome, a arătat specialistul.
Urmare a procesului inflamator, plămânii își pierd, treptat, carac-teristicile esențiale, precum elasticitatea, flexibilitatea și capacitatea de a permite difuzarea aerului și nu mai reușesc să-și ducă la îndeplinire funcția. Astfel, organismul este privat de oxigen, fapt ce duce la alterarea stării de sănătate.
Afecțiunea apare, potrivit medicului, urmare a unui istoric îndelung de fumat, a unei expuneri prelungite la substanțe toxice, de proveniență industrială sau este o complicație a altor afecțiuni pulmonare, precum bronhopneumopatia obstructiv cronică sau infecții pulmonare.
Dacă observă apariția unor simptome de natură respiratorie, cu evoluție relativ rapidă, pacienții sunt sfătuiți să se prezinte de urgență la medic. Tratamentul la domiciliu poate doar să agraveze boala.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6967 secunde