Galerie FOTO / Constanța are încă un spital privat: Ovidius Clinical Hospital

7601
12
Visul a nouă medici din Constanța a prins, în sfârșit, contur. Începând cu această săptămână, Ovidius Clinical Hospital - OCH este singura unitate spitalicească din sud-estul României care se poate lăuda cu condiții, dotări și aparatură medicală de ultimă generație, asta spun reprezentanții OCH. 


Noul spital își așteaptă deja pacienții, chiar dacă până la deschiderea oficială mai este ceva timp. Ce-i drept, nu va fi chiar pe buzunarul fiecăruia. La această oră, unitatea spitalicească nu are contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, însă, spun reprezentanții OCH, contractarea urmează să se facă undeva în luna aprilie. 


Adrian Mociu, directorul executiv al OCH, a precizat că pacienții asigurați vor avea parte de o reducere consistentă. De exemplu, pentru intervențiile chirurgicale, reducerea este de aproximativ 1.200 lei față de prețul standard. Costul intervențiilor chirurgicale pornesc undeva de la câteva sute de lei, în cazul varicelor ori a hemoroizilor, dar pot ajunge și până undeva la 6.500 lei în cazul intervențiilor mari și foarte mari, cum ar fi o rezecție de rect sau o operație de obezitate.


Ce anume se poate trata acolo? OCH are 34 paturi de spitalizare continuă în specialități chirurgicale - chirurgie generală, urologie, ortopedie și traumatologie, neurochirurgie, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, chirurgie plas-tică, microbiologie reconstructivă - din care cinci paturi ATI. 


Apoi 12 paturi sunt pregătite pentru specialități medicale - medicină internă, gastroenterologie, nefrologie, cardiologie, neurologie, oncologie medicală, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, endocrinologie, reumatologie, recuperare, medicină fizică și balneologie. În plus, alte șapte paturi sunt pentru spitalizarea de zi.


OCH se laudă cu trei săli de operație dotate cu aparatură de ultimă oră, sterilizare proprie, farmacie, compartiment endoscopie digestivă, bază de tratament, compartiment imagistică medicală, laborator de anatomie patologică și lista continuă.


Deși este un spital abia deschis, chirurgul Răzvan Popescu a precizat că deja două persoane care se luptă cu cancerul sunt în pregătiri și urmează cât de curând să fie operate. 


Medici valoroși 
În rândul celor nouă medici care au pus pe picioare acest spital, se numără dr. Nicolae Ciufu, dr. Carmen Ciufu, dr. Cătălin Bosoteanu, dr. Răzvan Popescu și dr. Eugen Dumitru. Acestora li s-au alăturat și doi medici de la Spitalul de Ortopedie din Eforie care s-a desființat de curând, printre care și dr. Eugen Rubeli, precum și cu-noscutul gastroenterolog dr. Eugen Dumitru.


Acestea sunt însă doar câteva nume. Spitalul beneficiază de im-plicarea a 35 - 40 de medici, precum și a 60 de asistente, infirmiere, brancardieri și alt personal mediu. 


Construcția acestei unități spi-talicești a durat doar opt luni și jumătate. Nu a fost ridicată pe raza municipiului Constanța, ci spre intrarea în Ovidiu, dinspre Constanța. Acolo s-a găsit spațiul necesar unui astfel de proiect. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
chs
10 martie 2014
bravo

felicitari

ms
10 martie 2014
felicitari

Merita felicitati pe deplin initiatorii proiectului implicit realizatorii acestuia. Asteptam -u(cred ca si locuitorii judetului) de mult timp edificarea unei astfel de clinici in Jud Constanta. Mai mult, deservita de o echpa de medici deja renumiti. Sigur ca serviciile sunt contra-cost, insa avem servicii si locatie de calitate, la standardele ce corspund exigentelor. Dai un ban insa este pentru sanatate in primul rand si cu increderea ca te faci si bine., si in conditii spitalicesti normale din punct de vedereal exigentei-a se citi fara gandaci, fara mana intainsa de la asistente si portar, fara igrasie si mucegai pe pereti fara patturi ruginite, saltele cu purici, ........

muritor de rand
10 martie 2014
si noi?

si cu ce ne ajuta pe noi muritorii de rand? noi tot in spital unde aceeasi doctori pe care voi aici ii ridicati in slavi ne trateaza cu dosul....

SI NOI?
10 martie 2014
asistenta sociala si clinica particulara

dle. muritor de rand, ce doresti dumneata este logic si firesc,insa asta este problema statului,a ministerului sanatatii. acest spital este privat, facut cu banii unor persoane private care ca si un proprietar de atelier de instalatii sanitare nu are nimic cu RADETUL....Ati inteles diferenta?

Miruna
10 martie 2014
ai dreptate si tu si muritor de rand

adevarul e undeva la mijloc

Răspuns la: asistenta sociala si clinica particulara
Adăugat de : SI NOI?, 10 martie 2014
dle. muritor de rand, ce doresti dumneata este logic si firesc,insa asta este problema statului,a ministerului sanatatii. acest spital este privat...
Marcel
11 martie 2014
Surpriza-surpriza

De doctorul Covaleov ati uitat,directorul de la Grand?Alt valoros caruia nu-i mai ajung banii!Sa inventarieze careva prin cate locuri lucreaza fiecare din marii doctori ai OCH!

Constantean
12 martie 2014
Felicitari!

Felicitari staff-ului desavarsit si profesionist al acestui spital, care a gandit institutia ca pe un proiect modern, pe termen lung, si a adus oamenii si aparatura cele mai potrivite! In fond, preocuparea certa pentru noi, pentru pacienti, le va demonstra inca o data abilitatile medicale complete!

Paula
19 martie 2014
Chiul la stat

Chiul la stat ce chiul este in spitale daca au timp sa scrie pe net si sa citeasca ca sa citesc comentarile si articolu sa mai scriu imi ea 30 min vad ca angajati din spitale asta fac la locul de munca . Au prea mult chiul. Eu mucesc la patron nu la stat unde se sta si se face ca se munceste dar se trage chiulul si unde sunt 6-10 angajati pe un post. Nici la munca nici acasa nu am timp sa citesc presa si sa mai comentez dar se pare ca angajati de la stat au, timp liber in timpul muncii pe banii nostrii. Pai sa stau sa citesc 4 articole si sa mai comentez pe zi imi ea 2 ore, eu ajung rupta de foame si oboseala fac mancare pun masina de spalat fac temele 1 ora cu aia micii si apoi la culcare, sambata si duminica fac curatenie ies cu aia mici la plimbare , barbatul si el trebuie sa-i acord timp. Mai mai angajatilor publici din sistemul de stat unde se sta si se arde gazul,petardelo si manelistilor voi cand aveti timp sa mai stati pe net si sa cititi si comenta presa, si culmea nesimtiri pe banii nostri.

Catalin
4 aprilie 2014
Bravo

Bravo, o initiativa de laudat in contextul saturarii Constantei cu hoteluri si restaurante.

Ticu Nicolae
12 aprilie 2014
Ce rol au Baronii Mazare si Nicusor?

Cred ca OCH este o mare realizare iar initiatorii merita sa fie felicitati. Totusi ma intreb,cati din medicii de la acest spital au loc de munca doar aici si cati au fdoua servicii,la stat si aici.Stiu ca sunt cativa atasati doar practicii particulare,dar majoritatea,ilegal,au serviciu si la stat si aici si unii chiar 3 servicii daca sunt angajati la Facultatea de medicina,la spitalul Constanta(de stat) si la OCH. Cred ca aceasta situatie este ilegala si ma intreb daca nu se face sub aprobarea celor doi baroni,care in Constanta sunt stapani a tot ce misca.Mazare si Nicusor Constantinescu,distrugatori de spitale pentru a vinde pe spaga locul spitalelor desfiintate nu cred ca au scapat din vedere ceva spaga de la OCH.De aceia si sunt acolo,medici,medici buni dar cu 2/3 servicii,respectiv salarii, Asta este Republica golanilor Mazare si Nicusor!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Încep controalele în spitale!
Pagina a fost generata in 0.3294 secunde