Alexandru Rafila: Iodul nu trebuie luat, dar este bine să-l avem acasă

134
Alexandru Rafila: Iodul nu trebuie luat, dar este bine să-l avem acasă - iod-1665067291.jpg
Aproximativ o jumătate de milion de persoane au intrat deja în posesia pastilelor cu iod, a anunțat ministrul Sănătății. Medicamentele nu trebuie utilizate decât în cazul în care autoritățile anunță un pericol nuclear, a subliniat Alexandru Rafila. Comprimatele se eliberează în farmacii cu rețetă de la medicul de familie, potrivit StirileTVR


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Soluția legală e de a elibera o rețetă și persoanele iau de la farmaciile pe care noi le avem în rețea, dar să nu uităm că există o administrație a rezervelor de stat care gestionează întreaga cantitate de iodură de potasiu, sper să putem distribui până la sfârșitul anului o cantitate semnificativă.

Vasile Dâncu, ministrul Apărării: Este o îngrijorare firească legată de iraționalitatea acestui război, pe care Vladimir Putin l-a pornit în Ucraina, dar din perspectiva scenariilor posibile nu trebuie să ne temem de un război pe teritoriul României, nu există niciodată obiective, nu există date care să ducă la această concluzie în acest moment.


Pagina a fost generata in 0.1909 secunde