Ambulanţierii ameninţă cu noi acţiuni de protest

279
Ambulanţierii ameninţă cu noi acţiuni de protest - xproteste-1675259389.jpg
Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România (FNSAR) pregăteşte noi acţiuni de protest. Acestea au fost stabilite în cadrul ultimei ședințe a Biroului Executiv al FNSAR din data de 31 ianuarie 2023, când s-a hotărât punerea în aplicare a hotărârii Consiliului Național din decembrie 2022. Aceasta face referire la continuarea protestelor,în situația în care premierul României nu va invita la discuții reprezentanții FNSAR în vederea analizei și soluționării favorabile a problemelor cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanță. Acţiunile ambulanţierilor include organizarea de mitinguri la nivelul fiecărui serviciu de ambulanță la data și ora care urmează a fi stabilite în perioada următoare.

De asemenea, se are în vedere organizarea unui miting la sediul Guvernului, cu participarea liderilor sindicatelor membre în FNSAR din toate serviciile de ambulanță. Totodată, va avea loc demararea strângerii de semnături a angajaților din serviciilor de ambulanță, începând cu data de 15 februarie 2023 privind organizarea unei posibile greve de avertisment, de două ore şi chiar o grevă generală.

Ambulanţierii solicită, printre altele, corectarea salarizării personalului din serviciile de ambulanţă, cu prioritate a salariului de bază al asistentului medical din aceste servicii. Pe lista de probleme pe care sindicaliştii din cadrul ambulanţei le-au semnalat de-a lungul timpului se referă şi la numărul insuficient de maşini cu care se lucrează pe teren. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5067 secunde