Amenzi uriaşe pentru cei care nu folosesc bine tichetele sociale sau fac şmecherii cu ele

383
Amenzi uriaşe pentru cei care nu folosesc bine tichetele sociale sau fac şmecherii cu ele - amenzi-1660316596.webp
Vouchere alimente 2022. Statul dă 250 de lei la o perioadă de două luni persoanelor defavorizate pentru a-şi cumpăra alimente, însă amenzile sunt uriaşe, în cazul în care tichetele sociale nu sunt folosite corespunzător sau oamenii încearcă să facă,  şmecherii cu ele, potrivit Antena3.ro


Mai mari sunt, însă, sancţiunile pentru firme, dacă acestea vând alte produse decât cele alimentare, încearcă să dea bani oamenilor în schimbul voucherelor pentru alimente sau nu încarcă la timp tichetele sociale cu bani.

"Voucherele pentru alimente vor putea fi utilizate în magazine/ unități de alimentație afiliate de emitentul cardului și trebuie utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de primă necesitate și pentru preparate culinare/ mese calde.

Utilizarea tichetelor sociale pentru produse alimentare și mese calde pentru achiziționarea altor produse decât alimente și mese calde constituie contravenție și se sancționează cu amendă (între 1,5 și 2 puncte-amendă, respectiv între 3.450 lei și 4.600 lei), dacă faptele nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3248 secunde