Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală

1931
Anticoncepționalele ar putea fi  compensate pe bază de prescripție medicală - rafila-anticonceptionale-1714047829.jpg

Articole de la același autor

Pastilele anticoncepționale ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală. Alexandru Rafila a declarat că are în vedere un astfel de proiect de lege, care presupune compensarea tratamentului contraceptiv dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.


Ministrul Sănătăţii a vorbit despre acest proiect la un eveniment la care a luat parte.


Întrebat dacă are în vedere un proiect care presupune compensarea anticoncepţionalelor, Rafila a răspuns afirmativ.
El a menționat că proiectul pe care vrea să îl propună este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor.


„Da, este similar dacă vreţi cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe – era foarte complicat – ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie.


O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătăţii.


În ce condiții se cere acordul părinților


Ministrul Rafila a ținut să menţioneze că pentru fetele minore va fi necesar acordul părinţilor.
„O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor”, a spus ministrul.


El a răspuns la o întrebare dacă proiectul va fi valabil şi pentru minore.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8634 secunde