Atenționare de călătorie pentru Bulgaria: Circulația pe toate drumurile, blocată de protestele fermierilor

213
Atenționare de călătorie pentru Bulgaria: Circulația pe toate drumurile, blocată de protestele fermierilor - index-1695052578.jpeg
Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, începând de luni, 18 septembrie, asociaţiile producătorilor de cereale şi fermierilor din Bulgaria vor organiza acțiuni de protest la nivel naţional, prin blocarea circulaţiei rutiere cu resurse umane şi tehnică agricolă.


„Circulaţia va fi blocată pe drumurile republicane (naţionale sau europene) adiacente/ aferente, inclusiv în zona punctelor de frontieră Ruse (corespondent PCTF Giurgiu), Vidin (corespondent PCTF Calafat), Kardam (corespondent PCTF Negru Vodă), Durankulak (corespondent PCTF Vama Veche) şi Silistra ferry (corespondentPCTFOstrov)”, transmite MAE.


Cetăţenilor români li se recomandă să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar conducătorilor auto să respecte strict semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile organelor de control aflate la faţa locului. În perioada protestelor, este posibil ca, pentru durate de aproximativ 1-2 ore, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, la fel şi circulaţia prin punctele de frontieră menţionate şi în zonele adiacente acestora. În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare, transmite MAE.


Se recomandă turiştilor români să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5451 secunde