Bine de ştiut! Boloş: Beneficiarii ajutorului pentru încălzire vor putea efectua plăţile şi online. Iată cum

197
Bine de ştiut! Boloş: Beneficiarii ajutorului pentru încălzire vor putea efectua plăţile şi online. Iată cum - id130400inquamphotosgeorgecalin-1675161049.jpg
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, marţi, că beneficiarii ajutorului pentru încălzire vor putea efectua plăţile şi electronic.

"Ca urmare a observaţiilor şi sugestiilor pe care le-am primit odată cu aprobarea Ordonanţei 166 a venit această solicitare ca aceste plăţi să poată fi făcute şi în platforma electronică şi sistemul informatic pe care îl avem disponibil pentru implementarea mecanismului. Practic, dacă se va aproba Ordonanţa de Urgenţă plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie", a declarat Boloş la începutul şedinţei de Guvern, citează Agerpres.

Ministrul a precizat că va fi o aplicaţie informatică simplă care va presupune încărcarea în platformă a documentelor necesare plăţilor, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare a datoriei faţă de furnizorul de energie.

"În acest fel răspundem la toate solicitările având trei posibilităţi de efectuare a acestor plăţi, respectiv cea prin intermediul oficiilor poştale, prin apelare direct la poştaş şi sperăm, după şedinţa de astăzi, să avem forma aceasta aprobată de plăţi electronice", a spus Boloş.

El a amintit că miercuri începe distribuirea cardurilor de energie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2718 secunde