Bine de știut! Campania de verificare a constructorilor continuă până la sfârșitul anului

653
1
Bine de știut! Campania de verificare a constructorilor continuă până la sfârșitul anului - constructii-2-1680258197.jpg
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța desfășoară, până la data de 6 decembrie 2023, o serie de controale, în cadrul campaniei naționale de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor.

Luând în considerate numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate în anul 2022, precum și gravitatea acestora, Inspecția Muncii a considerat că se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în șantierele temporare și mobile.

Pentru anul 2023, a precizat șeful ITM Constanța, Marian Becheanu, campania va urmări, în special, modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, respectiv implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătatea lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile.

Campania cuprinde patru etape. Una, care s-a încheiat deja, la sfârșitul lunii martie, a doua etapă se va desfășura în lunile aprilie - noiembrie și constă în verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor, prin acțiuni de control la angajatori.

În această etapă, verificarea măsurilor dispuse se va realiza pe toată durata de desfășurare a campaniei, în fiuncție de termenele dispuse cu ocazia controalelor. A treia etapă va cuprinde centralizarea rezultatelor campaniei la nivel local și a rapoartelor privitor la verificărilor masurilor, iar a patra etapă va cuprinde centralizarea rezultatelor campaniei la nivelul Inspecției Muncii. 

Comentează știrea

Ionita Popov
1 aprilie
Verificare in constructii

Propuneti conducerilor din aceste ITM-uri (inspectorate teritoriale de munca) sa-si propuna ca anul 2023 si urmatorii sa fie anul si peroada in care sa nu mai avem niciun deces in santurile de construirea canalizarilor, ca legislatie contra patronilor care nu asigura protectia muncii tuturor muncitorilor de pe aceste santiete NU EXISTA!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2456 secunde