Bogdan Aurescu va deschide reuniunea Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor

Duminică, 22 Noiembrie 2020
135
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va deschide luni cea de-a 32-a reuniune a Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor (CoD), desfăşurată în sistem videoconferinţă, sub egida preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor.


Reuniunea de lucru a Consiliului Guvernator, care se desfăşoară luni şi marţi, va prilejui un schimb de opinii privind angajamentele multilaterale ale statelor membre în domeniul promovării principiilor Declaraţiei de la Varşovia, actul fondator al CoD, reiterând principiile Declaraţiei de la Bucureşti (http://www.mae.ro/node/52946), adoptată la 26 iunie 2020, cu ocazia reuniunii aniversare organizate de România pentru marcarea a 20 de ani de la fondarea Comunităţii Democraţiilor şi adoptarea Declaraţiei de la Varşovia, precizează MAE.


Totodată, reuniunea va aborda şi pregătirile pentru organizarea la Bucureşti, de către preşedinţia română a Comunităţii Democraţiilor, a celei de-a zecea reuniuni ministeriale a CoD, în luna iunie a anului 2021, mai arată sursa citată.


România asigură preşedinţia Comunităţii Democraţiilor în perioada septembrie 2019 - septembrie 2021, având ca principale obiective promovarea democraţiei pe plan global, facilitarea implicării tinerilor în procesele democratice, precum şi relaţia dintre procesele democratice şi tehnologia informaţiei.


Comunitatea Democraţiilor, înfiinţată în anul 2000 prin aderarea a 106 state la Declaraţia de la Varşovia, este cea mai amplă platformă de dezbatere şi schimb de experienţă pe tema democraţiei la nivel global.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2393 secunde