Bugetele pentru concediul de pe litoral au scăzut drastic! "Sper să ne descurcăm cu 3.000 de lei"

1369
1

Articole de la același autor

Pentru majoritatea românilor, sezonul estival reprezintă perioada mult așteptată pentru singura lor vacanță anuală. Cu toate acestea, în contextul unei economii strânse, bugetele pentru vacanțe s-au redus semnificativ, cu o medie de cheltuieli sub 3.000 de lei pentru câteva zile de relaxare.

Suntem la începutul lunii iulie, iar litoralul românesc a reușit să atragă un număr impresionant de turiști. De la plajele mărite, mâncarea gustoasă și petrecerile organizate aproape în fiecare săptămână, turiștii din România, dar și din alte țări au ce vedea și în acest sezon estival.În ceea ce privește bugetul, prețurile cazărilor sunt similare cu cele din sezonul trecut. Potrivit unui studiu realizat de „Travelminit”, pentru un sejur scurt în România (1-3 nopți maximum), în ultimul an, oamenii au cheltuit în medie 585 de lei de persoană, iar pentru sejururi mai lungi au plătit 1.100 de lei de persoană. Bugetele pentru acest sezon estival sunt aproximativ la fel: 575 de lei pentru sejururi mai scurte și 1.130 de lei pentru sejururi mai lungi, însă turiștii pot găsi prețuri pentru toate buzunarele, în funcție de locația aleasă, dar și de servicii.

Unii dintre ei aleg să își planifice concediul chiar de la început de an, urmărind cu atenție cele mai bune pachete și oferte, iar alții stau până în ultimul moment și aleg orice variantă le iese în cale.

Bugetul diferă de la persoană la persoană și se pare că o parte bună din turiști nu cheltuie mai mult de 3.000 de lei într-o vacanță pe litoralul românesc.

„Pun bani la saltea tot anul pentru o săptămână pe litoral”

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), aproximativ două treimi din familiile din România își planifică vacanța doar pentru o săptămână pe an. Acest lucru reliefează încă o dată presiunea financiară pe care mulți oameni o simt în momentul în care își doresc evadeze din rutina zilnică, într-o vacanță.

„Noi avem un buget limitat, dar ne simțim bine pe litoralul românesc. Am reușit să găsim cumva niște soluții pentru a nu depăși acest buget. Sunt eu și cu soțul meu, iar în această vacanță nu ne propunem să cheltuim mai mult de 3.500 de lei. Pun bani la saltea tot anul pentru o săptămână pe litoral”, a declarat Adelina Popa, o bucureșteancă în vârstă de 35 de ani.

Statisticile arată că aproximativ 66% dintre români își aleg destinații de vacanță în România, fie la mare sau munte, cu bugete ce variază între 1.000 și 3.000 de lei. Aceste sume acoperă cheltuieli pentru cazare, alimentație și activități recreative, încercând să se mențină un echilibru. Potrivit sursei citate, șase din zece români se bucură de vacanță o dată sau de două ori pe an, mai ales vara și iarna. Cu toate acestea, doi din zece români spun că ultimul concediu a fost acum mai bine de 12 luni, lipsa resurselor financiare fiind principalul motiv.

Un alt cuplu ajuns pe litoral tocmai din Oradea recunoaște faptul că unele stațiuni au prețuri ușor piperate, motiv pentru care au ales să își calculeze cu atenție banii pe care îi vor cheltui.„Sper să ne descurcăm cu 3.000 de lei, cazarea nu este atât de scumpă pentru că am căutat din timp. Suntem doar noi doi, eu și prietena mea, vrem să ne relaxăm cât se poate și cât ne permite buzunarul. Nu vrem să ne batem joc de bani pentru că știm prin ce trecem tot anul pentru a ne relaxa câteva zile la mare”, a declarat Alexandru Dicu, orădean în vârstă de 29 de ani.

În ciuda provocărilor economice, mulți români își planifică vacanțele estivale cu atenție și reușesc să se bucure de litoralul românesc în limitele unor bugete restrânse. Efortul de a economisi pe parcursul anului și de a găsi cele mai bune oferte reflectă dorința turiștilor de a se bucura de o vacanță binemeritată. Comentează știrea

Xerko
Miercuri, 10 iulie

Băieți, există un medicament care vă permite să vă prelungiți tinerețea. După o săptămână de administrare: erecția este super, energia este de 2 ori mai mare, a început să slăbească și, în general, se simte tânără. Îi sfătuiesc pe toți să încerce, pentru că viața este una---- https://use.my/rowirex

Pagina a fost generata in 1.6189 secunde