Ce trebuie să știi și să faci ca să eviți atacul unui rechin dacă mergi în Egipt și nu numai

252
Ce trebuie să știi și să faci ca să eviți atacul unui rechin dacă mergi în Egipt și nu numai - rechin-1657126230.jpg

Articole de la același autor

După ce o româncă şi o turistă austriacă au murit în urma unui atac al rechinilor într-o stațiune din Egipt, specialiştii au realizat un ghid cu o serie de sfaturi pentru a preveni asemenea tragedii.


În primul rând este bine de ştiut că rechinii atacă rareori oameni. În medie, anual se înregistrează în jur de 80 de cazuri de atacuri neprovocate, din care media deceselor e de 6.

Astfel, ai mai multe șanse să fii ucis de înțepătura unei albine, de mușcătura unui șarpe sau a unui câine, ori lovit de trăsnet, decât să fii mușcat de un rechin.

Atunci când totuși se întâmplă atacurile rechinilor au ca punct de pornire nevoia de a se hrăni, dar şi de autoapărare.


"Rechinii sunt pescari. 99% dintre rechini mănâncă doar pește. Sunt câteva specii ce atacă mamifere marine, de exemplu foci sau chiar delfini, dar rechinii sunt pescari.

Rechinii ăștia sunt numiți rechin de macrou, fiindcă ei se hrănesc în mod particular cu acest pește, care este un pește foarte frecvent și gustos, consistent pentru ei. Însă nu se mai găsește din cauza supra pescuitului. La 100 de milioane de egipteni, vă dați seama ce pescari sunt acolo şi ce se pescuiește în Marea Roșie?

Apoi în Egipt se produc excursii subacvatice cu scafandrii, de data asta cu scafandrii autonomi, nu cu scuba. Se fac excursii subacvatice cu ghid. Se foloseau pe vremuri atractanți pentru rechin ca să aibă oamenii ăia ce vedea și ce filma.

Apoi sunt și acești factori cu 18.000 de capete de ovine pe fundul apei nerecuperate", a spus Adrian Bâlbă, doctor în științe veterinare


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4404 secunde