Centrele de evaluare pentru pacienţii cu Covid-19 devin funcţionale şi în judeţul Constanţa

282
Centrele de evaluare pentru pacienţii cu Covid-19 devin funcţionale şi în judeţul Constanţa - centre2-1642685505.jpg
Centrele de evaluare devin funcţionale şi în judeţul Constanţa. Primele două vor deveni operaţionale în cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare şi celălalt la Spitalul Municipal Mangalia. De asemenea, a mai fost avizat, la nivelul judeţului nostru, un centru în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, care va începe să funcţioneze de la 1 februarie şi va mai exista încă un centru, la Spitalul Militar.

Reamintim că noile centre de evaluare pentru Covid-19, menite să degreveze Unităţile de Primiri Urgenţe sunt asimilate centrelor de spitalizare de zi, fiind dotate cu paturi și aparatură de diagnosticare.

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu Sars-Cov-2 vor fi decontate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa. Practic, bolnavii infectați cu noul coronavirus se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Începe școala! DEZASTRU PENTRU MULTE ȘCOLI!
Pagina a fost generata in 0.6728 secunde