Ceremonie în Piaţa Ovidiu şi intrare liberă la Muzeul de Marină, de Ziua Unirii Principatelor

402
Ceremonie în Piaţa Ovidiu şi intrare liberă la Muzeul de Marină, de Ziua Unirii Principatelor - ceremonieinpiata-1642792680.jpg

Articole de la același autor

Militarii din Forțele Navale Române vor sărbători luni, 24 ianuarie, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, Ziua Unirii. Comandamentul Flotei a organizat o ceremonie care va începe la ora 12.00, la care vor participa marinari militari, dar şi oficialităţi ale judeţului Constanţa. Publicul poate participa la festivitate pe baza certificatului verde sau prezentând un test antigen negativ, cu respectarea măsurilor de prevenţie pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2. De asemenea, constănţenii beneficiază, luni, între orele 10.00 şi 16.00, de intrare liberă la Muzeul Național al Marinei Române.

Marinarii militari din garnizoana Mangalia participă la ceremonia organizată la Complexul Monumental din Piața Republicii, la ora 12.00, iar infanteriștii marini vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Babadag, la Monumentul Eroilor, la ora 09.00. Pe malul Dunării, reprezentanții Forțelor Navale Române participă la sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea, la ora 10.00, iar la Brăila vor fi prezenți la ceremonia organizată la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la ora 11.00.

De asemenea, la București, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, participă la activitățile care se vor desfășura la Mormântul Ostașului Necunoscut, în Parcul Carol I, la ora 11.00, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza amplasată la sediul Patriarhiei Române, la ora 12.30, precum și la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, la ora 14.00.

XXX

Unirea Principatelor Române, înfăptuită la data de 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza în calitate de domnitor în Moldova și în Țara Românească, a fost piatra de temelie a creării statului național unitar român. Una dintre schimbările majore, produse în noua organizare statală ca urmare a evenimentului din luna ianuarie 1859, a fost unificarea flotilelor celor două principate române, la data de 22 octombrie 1860, sub semnătura Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, act care stă la baza constituirii Marinei Militare Române moderne.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4295 secunde