CFR Călători, amenzi uriaşe din cauza trenurilor insalubre

140
CFR Călători, amenzi uriaşe din cauza trenurilor insalubre - tren-1664546454.jpg
CFR Călători, amenzi uriaşe din cauza trenurilor insalubre. Inspectorii ANPC au fost şocaţi de mizeria pe care au găsit-o în trenuri, potrivit RomâniaTV


ANPC a transmis, vineri, că a verificat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa.


Printre neregulile găsite de inspectorii ANPC se numără: podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat (scaune din pluş murdare/pătate; cu tetiere şi cotiere rupte; coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi); grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf.

De asemenea, inspectorii ANPC au găsit grupuri sanitare dotate cu vase de wc si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator; lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid.


Au fost date amenzi de 30.000 de lei, iar nouă garnituri de tren au fost scoase din circulaţie până la remedierea problemelor.


Pagina a fost generata in 0.5775 secunde