Ciuperci expuse la vânzare în piaţă, cu risc pentru consumatori, confiscate şi distruse de inspectorii sanitar-veterinari

227
Ciuperci expuse la vânzare în piaţă, cu risc pentru consumatori, confiscate şi distruse de inspectorii sanitar-veterinari - ada28septembrie2022015-1664353250.jpg
O cantitate de 16 kilograme de ciuperci, culese dintr-o pădure din apropierea oraşului Zlatna, expuse spre comercializare în piaţa agroalimentară din Alba Iulia, au fost confiscate şi distruse de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba pentru că reprezentau un risc pentru consumatori, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES."O echipă de inspectori sanitar-veterinari a efectuat marţi, 27 septembrie, împreună cu reprezentanţii poliţiei, un control în piaţa agroalimentară din Alba Iulia. Unul dintre comercianţii aflaţi în piaţă a expus spre comercializare ciuperci fără a deţine vreun document privind provenienţa, calitatea şi conformitatea produsului. Persoana în cauză a declarat inspectorilor DSVSA Alba că nu a existat niciun cumpărător pentru ciupercile expuse, iar întreaga cantitate adusă a pus-o la dispoziţia autorităţilor pentru a fi distrusă", se menţionează în comunicat.

În urma controlului s-a constatat că ciupercile au fost culese din pădurea de la marginea oraşului Zlatna.

"Astfel de ciuperci nu sunt destinate consumului uman şi pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea consumatorilor", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, astfel de controale vor continua în toate pieţele din judeţul Alba.

Conform legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în pieţe este permisă comercializarea doar a produselor alimentare care fac obiectul specificat în documentul sanitar-veterinar emis de autoritatea competentă locală, respectiv DSVSA Alba.

De asemenea, în pieţe pot fi vândute doar produse pentru care se deţine atestat de producător sau produse care provin din unităţi autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4118 secunde