CNS Cartel ALFA cere DEMISIA ministrului Muncii. Solicită și transferul unui procent din contribuţiile sociale înapoi către angajator

223
CNS Cartel ALFA cere DEMISIA ministrului Muncii. Solicită și transferul unui procent din contribuţiile sociale înapoi către angajator - 1unuldintreceimaimariliderisindi-1685894208.jpg
Confedera┼úia Na┼úional─â Sindical─â Cartel ALFA a cerut duminic─â, printr-o scrisoare deschis─â, demiterea ministrului Muncii pentru gestionarea defectuoas─â a conflictelor de munc─â ┼či solicit─â un dialog social real ┼či responsabil. Sindicali┼čtii mai cer transferul unui procent din contribu┼úiile sociale ├«napoi c─âtre angajator.


Conflictul social amplu existent ast─âzi ├«n Rom├ónia ┼či care cuprinde din ce ├«n ce mai multe categorii socio-profesionale este rezultatul direct al unor decizii politice gre┼čite (precum mutarea integral─â a poverii fiscale asupra lucr─âtorilor); al lipsei de responsabilitate a guvernan┼úilor, care au produs ┼či ├«ntre┼úinut un adev─ârat haos legislativ, prin adoptarea de legi pe care apoi le-au blocat de la aplicare ┼či prin ├«ntre┼úinerea unor inechit─â┼úi majore ├«n societate; al incompeten┼úei promovate la toate nivelurile de decizie; al lipsei de consultare cu partenerii sociali.


ÔÇť├Än fapt, lipsa unei consult─âri reale este sursa principal─â a tuturor conflictelor. Obstruc┼úionarea dialogului social ┼či atitudinea arogant─â a guvernan┼úilor au dus la blocajele actuale ce au amplificat nemul┼úumirile lucr─âtorilorÔÇŁ, se arat─â ├«n scrisoarea CNS Cartel ALFA.


Potrivit sursei citate, ministrul Muncii invită la discuţii anumiţi parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social.


ÔÇťMinistrul Muncii interpreteaz─â ├«ntr-un mod personal ┼či dictatorial dialogul social. El invit─â la discu┼úii anumi┼úi parteneri sociali, dup─â criterii care nu se reg─âsesc ├«n nicio lege a dialogului social. Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse ├«n PNRR - reforma pensiilor speciale, legea salariz─ârii ┼či reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate f─âr─â niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparen┼ú─â, modul ├«n care clasa politic─â ┼úine cu din┼úii de privilegii aberante ┼či sfid─âtoare, precum pensiile speciale ale ale┼čilor, ratarea termenelor din PNRR, dar ┼či semnalele negative transmise de Bruxelles, arat─â clar incompeten┼úa guvernului ├«n gestionarea procesului de revenire din criz─â. Primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este demiterea actualului ministru al muncii si intrarea intr-un dialog social real ┼či responsabilÔÇŁ, transmite CNS Cartel ALFA.


Sindicali┼čtii mai cer transferul imediat a unui procent din contribu┼úiile sociale ale angaja┼úilor ├«napoi c─âtre angajator.


ÔÇťO a dou─â m─âsur─â prioritar─â este revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribu┼úiile sociale ale angaja┼úilor ├«napoi c─âtre angajator. Haosul politic nu este creat de c─âtre lucr─âtorii care sunt ├«n strad─â sau amenin┼ú─â cu greva. R─âspunsul acestora vine dup─â ┼čiruri lungi de nemul┼úumiri ├«n care negocierile au e┼čuat, iar dolean┼úele lor nu au fost luate ├«n seam─â.Nu doar incompeten┼úa domnului Bud─âi ne-a adus ├«n acest prag, ci ┼či lipsa de preocupare, empatie ┼či solidaritate cu oamenii muncii, ruptura major─â dintre clasa politic─â ┼či cet─â┼úeni. Politicienii trateaz─â sindicali┼čtii din educa┼úie precum un cartof fierbinte, l-au pasat de la unul la cel─âlalt, f─âr─â a zice ceva clar. Accentul se pune pe ÔÇťnevoia de terminare a greveiÔÇŁ ┼či nu pe solu┼úionarea problemelor ┼či a cauzelor acestoraÔÇŁ, se mai arat─â ├«n document.


CNS Cartel ALFA se decar─â solidar cu personalul din educa┼úie care se afl─â ├«n grev─â ┼či transmit c─â politicienii trebuie s─â ├«┼či asume ┼či s─â deconteze e┼čecul politicilor care favorizeaz─â capitalul ├«n detrimentul lucr─âtorilor, informeaz─â news.ro.


ÔÇťReprezentan┼úii clasei politice trebuie s─â ├«┼či asume ┼či s─â deconteze e┼čecul politicilor care favorizeaz─â capitalul ├«n detrimentul lucr─âtorilor, care au trasformat Rom├ónia ├«n ┼úara muncii ieftine, a lucr─âtorilor lipsi┼úi de drepturi ┼či venituri decente, a serviciilor publice subfinan┼úate, la care din ce ├«n ce mai pu┼úini au acces!


CNS Cartel ALFA ├«┼či exprim─â solidaritate cu personalul din educa┼úie care a decis continuarea grevei, cu personalul din s─ân─âtate ┼či cu toate categoriile socio-profesionale care ├«┼či revendic─â drepturile legitime!ÔÇŁ, se precizeaz─â ├«n scrisoare.
Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8575 secunde