Codul portocaliu de vânt a făcut prăpăd în țară. La Marea Neagră - manevrele în porturi suspendate

214
Codul portocaliu de vânt a făcut prăpăd în țară. La Marea Neagră - manevrele în porturi suspendate - vant-puternic-1712072639.jpg

Articole de la același autor

Zeci de acoperișuri au fost spulberate de rafalele puternice de vânt și mulți copaci au fost doborați de vijelie. Jumătate de țară, mai precis 19 județe din nordul și sudul României, se află sub cod portocaliu de vânt puternic, până marți seară.


O avertizare cod portocaliu, valabilă pentru perioada 2 aprilie, ora 08:00 – 2 aprilie, ora 22:00 vizează intensificări susținute ale vântului în toată ţara, cu viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h.


Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90-110 km/h.


Copaci doborâți de vânt, în București


Conform comunicatului de presă emis de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Bucureștiul a înregistrat cel mai mare număr de apeluri de urgență, în contextul prăbușirii a 31 de copaci din cauza vântului puternic. 


De asemenea, în porturile de la Marea Neagră, manevrele au fost suspendate, conform informațiilor furnizate de DSU.


Pompierii bucureşteni au intervenit, marţi, până la ora 12:30, în 68 de cazuri pentru gestionarea pagubelor produse de vântul puternic din Capitală.


Astfel, salvatorii au acţionat pentru îndepărtarea a 53 de copaci căzuţi pe carosabil sau autoturisme, zece elemente din tablă desprinse din acoperişurile unor clădiri, doi stâlpi căzuţi, un chioşc răsturnat, o structură metalică desprinsă şi un caz de tencuială desprinsă dintr-o construcţie, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).


Și în județul Suceava, în Gura Humorului, vijelia a smuls o tablă de 30 de metri pătrați de pe un bloc. Bucata de tablă a căzut peste două mașini, care sunt acum avariate.


Și în Pasul Prislop din Maramureș a suflat vântul năpraznic și chiar a plouat cu gheață.


Bărbat resuscitat şi dus la spital, după ce a fost prins sub un solar doborât de vânt, în Vrancea


Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator, marţi, în localitatea Cârligele din judeţul Vracea, după ce a fost prins sub un solar pus la pământ de vânt. După ce a fost resuscitat, el a fost transportat la spital.
În judeţ, 43 de localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică, scrie News.ro.


Peste 13.000 de abonaţi din judeţ, fără curent electric din cauza vântului puternic


Peste 13.000 de abonaţi din 43 de localităţi din judeţul Vrancea au rămas fără curent electric, marţi, din cauza vântului puternic, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).


Trenurile circulă pe un singur fir pe rutele Pasărea - Brăneşti şi Fundulea - Brăneşti din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată


Marţi, un copac căzut pe linia de contact și un incendiu în apropierea căii ferate au perturbat traficul feroviat pe linia Ploieşti Sud - Buzău, şase trenuri înregistrând întârzieri.


Acoperişuri smulse de vântul puternic şi autoturisme avariate, în Suceava


Două autoturisme au fost avariate, marţi, după ce tabla de pe acoperişul unui bloc de locuinţe din Gura Humorului a fost smulsă de vânt, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.
Potrivit acestora, la faţa locului s-au deplasat pompierii din Gura Humorului.


„Intervin pompierii militari, pentru asigurarea zonei şi pentru degajarea elementului de construcţie. În cădere, bucata de tablă, cu o dimensiune de aproximativ 30 de metri pătraţi, a avariat două autoturisme parcate”, informează reprezentanţii ISU, care arată că nu sunt persoane rănite.


Circulaţia pe DN 17, în localitatea Iacobeni, afectată de copacii rupţi de vânt


Circulaţia pe DN 17, pe raza localităţii Iacobeni, a fost afectată, marţi, de căderea unor arbori pe carosabil, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.
Efecte ale vântului puternic. Pompierii au intervenit în 30 de cazuri, în Prahova
Pompierii au intervenit în 30 de cazuri, marţi, pentru a înlătura efectele negative ale vântului puternic, informează ISU Prahova.
Cele mai multe intervenţii au avut loc în Ploieşti.
Reţele de electricitate, afectate în urma rafalelor puternice de vânt, în Buzău
Un copac prăbuşit de vântul puternic peste o linie de electricitate, în zona localităţii Cândeşti, a produs un incendiu, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, iar Ţinteşti un stâlp de electricitate a căzut pe carosabil, informează Instituţia Prefectului, conform Agerpres.
Potrivit sursei citate, în urma rafalelor puternice de vânt, în mai multe zone din judeţ au fost semnalaţi arbori căzuţi şi pagube înregistrate în gospodării, iar în mai multe localităţi au fost afectate reţelele de electricitate.
Arbori căzuţi peste drumuri şi pe un bloc, în Harghita. Întreruperi de energie cauzate de furtună


Mai mulţi arbori au căzut, marţi, pe drumurile naţionale şi judeţene din Harghita, precum şi pe un bloc din Miercurea-Ciuc, iar în câteva localităţi s-au înregistrat întreruperi de energie electrică, din cauza vântului care bate cu putere.


Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, un brad a căzut pe un bloc de pe strada Revoluţia din Decembrie, din municipiul Miercurea-Ciuc, fără a provoca pagube, pentru îndepărtarea lui intervenind pompierii militari din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc.


De asemenea, pompierii civili de la Suseni au acţionat pentru degajarea unui arbore căzut pe DJ 138, în localitatea Şicaşău, iar pompierii civili din Ciucsângeorgiu au intervenit pentru îndepărtarea a trei copaci căzuţi pe firele electrice ale unui stâlp stradal din comună.


Şi lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale din Miercurea-Ciuc au intervenit pentru îndepărtarea unor arbori căzuţi pe DN 15, Topliţa-Borsec şi pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid.


O antenă de telefonie, smulsă de pe un bloc din Galați


O antenă de telefonie a fost smulsă de pe un bloc din Galați, de vânt.


Vă reamintim, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu pentru data de 2 aprilie, intervalul 8:00 - 18:00, privind intensificări susţinute ale vântului, cu viteze la rafală de peste 80 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 120 km/h.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.353 secunde