Cu cât cresc pensiile în România? Nicolae Ciucă a făcut anunțul

357
Cu cât cresc pensiile în România? Nicolae Ciucă a făcut anunțul - pensii-1664808332.jpg
Nicolae Ciucă a vorbit luni despre majorarea pensiilor și procentul care a fost luat în calcul de către autorități. Astfel, premierul a subliniat că limita este de aproximativ 11%, potrivit Capital


Premierul a spus la finalul ședinței conducerii PNL că propunerile au venit din mai multe direcții, însă nu toate sunt sustenabile pe bugetul de stat.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a declarat Nicolae Ciucă.


Coaliţia de guvernare vrea să dea demnitarilor banii pensionarilor şi refuză ajustarea pensiilor cu inflaţia din 2022, a afirmat, miercuri, europarlamentarul din grupul Renew Europe, Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER.

El a subliniat că REPER susţine indexarea imediată a pensiilor cu 15% pentru a nu pierde din valoarea reală a acestora chiar înainte de o iarnă grea.


Pagina a fost generata in 0.2089 secunde