Duel între păsări şi oameni. Noaptea Privighetorilor, transmisă online

Joi, 10 Iunie 2021, 14:21
277
Societatea Ornitologică Română organizează, sâmbătă, 12 iunie, cea de-a ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre păsări și oameni se desfășoară în mediul online, pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române și pe pagina sucursalei din Cluj.

Noaptea Privighetorilor 2021 va debuta, de la ora 10.00, cu un tur ornitologic virtual realizat de specialiști ai SOR, în care spectatorii online pot descoperi o parte dintre păsările cântătoare și migratoare pe care le putem vedea în România. La ora 13.00, va fi difuzat un recital de harpă interpretat de tânăra noastră artistă Rebeca Marin, iar de la ora 18.00 ne putem delecta cu un concert de muzică clasică alături de artiștii Aurelian Băcan (clarinet), Bogdan Bohuș (pian), Teodora Buia (vioară), Lilla Fodor (violă), Diana Stir (violoncel) și Sonia Vulturar (vioară).

„Noaptea Privighetorilor este evenimentul prin care conectăm oamenii cu păsările și natura prin intermediul muzicii. Chiar dacă nici în acest an nu ne putem întâlni în natură, aducem noi înaripatele și muzica lor în casele oamenilor. Printre activitățile pe care le-am pregătit pentru a sărbători Noaptea Privighetorilor se numără un tur ornitologic virtual în care vom descoperi împreună o parte dintre păsările cântătoare și migratoare pe care le putem vedea în România. Urmează apoi un recital de harpă, iar spre seară vom încerca să dăm replica păsărilor printr-un concert de muzică clasică. Unele dintre ariile pe care le vor interpreta artiștii sunt opere inspirate de păsări”, a declarat coordonatoarea proiectului Noaptea Privighetorilor, Dora Domșa.

Pagina a fost generata in 0.4462 secunde