Duşi cu zăhărelul! Urmaşii persoanelor persecutate etnic nu îşi vor primi banii nici în 2023

114231
14
Duşi cu zăhărelul! Urmaşii persoanelor persecutate etnic nu îşi vor primi banii nici în 2023 - fond-1670172262.jpg
Urmaşii persoanelor persecutate etnic sunt dezamăgiţi. Când sperau că peste câteva săptămâni, după 1 ianuarie 2023, vor intra în posesia banilor ce li se cuvin, iată că legea a fost, din nou, amânată! De data aceasta, până în 2024! În aceste condiţii, moștenitorii au lansat o petiție în care își manifestă nemulțumirea vizavi de noile decizii ale statului român, care îi forțează să aștepte încă cel puțin un an până când se vor putea bucura de aceste drepturi. Desigur, cei care vor mai fi în viaţă peste acest interval, pentru că, se ştie, urmaşii au peste 80 de ani, mulţi cu boli ale bătrâneţii.

La ce ne referim? Această indemnizație trebuia să le fie dată începând cu data de 1 ianuarie 2022, însă, prin Ordonanța 130, termenul a fost amânat cu exact un an, până la 1 ianuarie 2023. Conform unui proiect de OUG inițiat, zilele trecute, de Ministerul Finanțelor, noua lege a pensiilor publice se va aplica abia peste încă un an. În aceste condiții, vârstnicii au lansat o petiție care circulă peste tot, în mediul on-line, în care menționează că sunt împotriva amânării pentru data de 1 ianuarie 2024 a drepturilor aferente Legii 154/2021 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice. În caz că nu știați, drepturile respective se referă la copiii celor care a fost strămutați sau refugiați din Bulgaria, Ardealul de Nord, Basarabia, în intervalul deja precizat.

„Nu este vorba de bani. Pentru cei mai mulți reprezintă o sumă nesemnificativă (nici 1.000 de lei). Este vorba despre atitudinea sfidătoare a statului român (a se citi «conducătorii statului»), care s-a folosit de părinții și de bunicii noștri atunci când a avut nevoie, care a câștigat enorm de pe urma lor și care consideră că dacă te-ai născut într-o familie persecutată și trecută prin greutăți, chiar prin adevărate tragedii, ești destinat să suporți la nesfârșit nedreptatea”, precizează Corina Cușa, profesor de limba și literatura română din judeţul Constanța, unul dintre semnatarii acestei petiții.

Până în prezent, petiţia a fost semnată de peste 1.200 de persoane. Reamintim că, până la acest moment, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa a înregistrat un număr de 27.000 de astfel de cereri de la urmaşii persecutaţilor etnic, din care 3.757 numai anul acesta. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP Constanţa, Kristina Mutiş, primele hotărâri privind stabilirea calităţii de beneficiari ai Legii 154/2021 au ajuns, zilele trecute, la Oficiul Poştal nr. 1, iar în fiecare zi se vor transmite altele şi altele. Rămâne de văzut, acum, când vor intra oamenii și în posesia banilor. Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Constantean
6 decembrie 2022
stromeleag, pe bune?

Chiar asa te cheama sau e porecla? Neam de pomanagii, oricum ... Cel mai mult va bucura in viata cand vedeti postasul.

Răspuns la: pomana lu' ma-ta
Adăugat de : stromeleag, 6 decembrie 2022
cand esti dobitoc si semnalizezi e una, iar cand esti prost si nu stiin e cu totul altceva. La tine e cate putin din fiecare. Dar deh, atat poti
Mihai
13 decembrie 2022
ajunge cu cersetoria

Milogi... asta a dorit clasa politica sa faca din poporul roman si se pare ca i a reusit. De la elevi, care acum merg la scoala si tipa ca vor burse,ca parca invata pt altii, pana la pensionari ,care se bucura de 1 litru de ulei si o galeata de plastic. Pana cand? Si a batut joc psd de romani cum a vrut, au furat cu 4 maini , nu degeaba se spunea nastase 4 case... ajunge cu pomana! La munca! Ce bani pt stramosi, pt putorile pompos numite revolutionari? In strada au iesit pt libertate, nu pt butelie si transport gratuit pe autobuze! Ajunge cu mana intinsa ca cersetorii!

Urmas de refugiat
13 decembrie 2022
Pomana sau reparatie ?

Pentru toti care consideră "pomana" indemnizatiile ce se vor primi de catre urmasi va dau un sfat : faceti un efort si imaginati-va cum ar fi trait parintii vostri daca ar fi.fost nevoiti sa isi inceapa viata avand doar o valiză. Ce ar fi putut sa fie o sarcina mai usoara ptr sistemul de pensii ar fi fost daca indemnizatia s-ar fi împărțit pe numarul de moștenitori asemanator mostenirii legale.

Protonic
19 decembrie 2022
Dusi cu zaharelul. Urmasii persoanelor persecutate

Cei care comenteaza negativ au primit oare ceva mostenire de la parinti. Nu se prea vede.

14 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4212 secunde