Este nevoie de asistenţi maternali. Care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndepliniţi

304
Este nevoie de asistenţi maternali. Care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndepliniţi - asistentijpg2-1674825186.png
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța este în căutare de asistenţi maternali. Instituţia desfăşoară, în prezent, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, proiectul „Team Up-Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanțat din fonduri europene. Pentru realizarea obiectivelor asumate, se dorește consolidarea și dezvoltarea rețelei de asistenți maternali profesioniști, la nivelul județului Constanța. Persoanele interesate să desfăşoare astfel de activităţi trebuie să fie absolvenți a cel puțin zece clase şi să nu fie pensionari și asistenți maternali profesioniști.

De precizat că solicitanţii nu pot fi cumulativ asistenți personali și asistenți maternali profesioniști. Ei trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul DGASPC. De asemenea, evaluarea psihologică se va efectua tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Binenînţeles, solicitanții trebuie să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Persoanele care doresc să devină asistenți maternali pot afla mai multe detalii la numărul de telefon 0241/488.648. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7134 secunde