Fenomenul ambroziei, în atenția Asociației pentru Protecția Mediului Constanța

264
Fenomenul ambroziei, în atenția Asociației pentru Protecția Mediului Constanța - apm-ambrozie-1709119922.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Mediului (APM) Constanța atrag atenția cetățenilor asupra efectelor ambroziei asupra sănătății noastre. Ambrozia este cea mai răspândită buruiană care aparține genului Ambrosia.

Potrivit APM Constanța, polenizarea ambroziei începe în august și durează până la mijlocul toamnei. Lunile august și septembrie sunt cele în care se înregistrează cele mai mari concentrații de polen de ambrozie în aer. O singură plantă de ambrozie poate elibera în atmosferă până la peste 30.000 de semințe. Grăunciorii de polen ai ambroziei pot provoca alergii sezoniere la persoanele alergice. Polenul ambroziei se poate răspândi pe suprafețe întinse și poate să reziste iernii, cu condiția ca temperaturile să nu scadă foarte mult.

Verificarea nerespectării dispozițiilor legii de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole se face de către autoritățile administrației publice locale, prin personal împuternicit prin dispoziție a primarului, de către polițiști locali sau de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu. Aceste aspecte sunt verificate de autoritățile publice locale pe a căror rază teritorială se face controlul. Tot aceste autorități verifică și aplicarea sancțiunilor potrivit prevederilor legii.

Nu în ultimul rând, reprezentanții APM Constanța reiterează nivelul de sancționare pentru nerespectarea prevederile legale privind distrugerea buruienii ambrozia, care se realizează prin aplicarea unor amenzi de la 1000 lei la 5000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

„Susținerea unor campanii eficiente împotriva menținerii pe terenuri a ambroziei nu este posibilă decât prin cunoașterea efectelor nefaste asupra sănătății populației și prin aplicarea prevederile celor două acte normative”, transmite Asociația pentru Protecția Mediului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2559 secunde