Iată în ce perioadă se depun cererile pentru abonamentele gratuite CT BUS

3450
Iată în ce perioadă se depun cererile pentru abonamentele gratuite CT BUS - xabonamentegratuite-1663848823.jpg
Reprezentanţii CT BUS anunță publicul călător că în perioada 26 septembrie - 18 noiembrie se pot depune cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2023. Categoriile de beneficiari pentru care Primăria Municipiului Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele: persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri; pensionari cu pensii până la 2.310 lei (inclusiv); persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri. Actele necesare în baza cărora vor fi eliberate permisele de călătorie sunt: cerere tip (de la orice tonetă CT BUS); act de identitate (copie și original); cupon de pensie (copie xerox) pentru persoanele menționate la punctul 2. De precizat că cererile și documentele aferente se pot depune zilnic, la toate tonetele CT BUS.

Următoarele categorii de beneficiari nu vor depune cerere, dar vor ridica abonamentul / permisul de călătorie de la orice tonetă CT BUS: elevii din învățământul preuniversitar; studenții orfani; persoanele cu dizabilități (cu handicap grav, accentuat) și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap.

Aceştia pot obține permisul de călătorie de la sediul DGAS Constanța, bulevardul Ferdinand nr. 97 (blocul turn de la Gară). La rândul lor, persoanele cu dizabilități, cu grad de handicap mediu și ușor pot obține permisul de călătorie de la toate tonetele CT BUS, iar deținuții politici și persoanele strămutate îl pot obține de la tonetele CT BUS - Gară / la sediul CT BUS. În ceea ce-i priveşte pe șomeri, ei pot obține permisul de călătorie de la toneta CT BUS – Delfinariu, iar beneficiarii Legii 416, de la toneta CT BUS - City Park Mall.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5828 secunde