Începe prima etapă a Programului „Rabla pentru Electrocasnice”

416
Începe prima etapă a Programului „Rabla pentru Electrocasnice” - xrabla-1669988426.jpg
Începând de luni, 5 decembrie, de la ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului „Rabla pentru Electrocasnice” pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele. Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), bugetul acestei etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 5-9 decembrie sau până la epuizarea banilor. Menţionăm că în această fază se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C; 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D; 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de cinci zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. De precizat că după publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Valabilitatea voucherului este de şapte zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. 

Pagina a fost generata in 0.2527 secunde