Invazie de țânțari la Constanța! Primăria spune că a stropit spațiile verzi

14016
11
"Nu mai putem să ieșim cu copiii în parc. Este invazie de țânțari. Oriunde te duci, după lăsarea serii, ești pur și simplu mâncat de viu de țânțari. Te înțeapă prin haine și chiar dacă te dai cu spray! Primă-ria Constanța chiar nu vrea să își facă datoria și să stropească cu soluții, să scăpăm de această invazie?", ni s-a adresat, în cursul zilei de vineri, un cititor indignat, după ce a fost pur și simplu ciuruit de insectele insistente.


Astfel de scene sunt, însă, la ordinea zilei, sau mai bine zis a nopții, în toată Constanța, dar și în stațiunea Mamaia. Autoritățile locale susțin că au început să stropească spațiile verzi cu soluții împotriva insectelor încă din luna aprilie și nu își explică de ce totuși acestea sunt în număr atât de mare.


Cel mai grav este că înțepăturile de țânțari, chiar dacă par inofen-sive și doar extrem de deranjante, pot provoca reacții alergice și chiar pot transmite diferite afecțiuni. "Am luat copilul de la grădiniță, în zona Faleză Nord, pe strada Unirii. Am stat jumătate de oră cu el în curtea grădiniței, la joacă, împreună cu alți copii. Când am ajuns acasă era ciuruită de ciupituri de țânțari și pur și simplu i se umflase toată fața. Am sunat la directoarea grădiniței să o întreb ce se petrece și mi-a spus că a mai primit semnale și de alți părinți îngrijorați, care credeau că au mâncat copiii ceva la grădiniță și au făcut infecție sau alergie! Nu este posibil așa ceva, ca, într-o zonă populară a Constanței, în grădina unei instituții școlare, copiii să pățească acest lucru!", ne-a povestit, supărată, și Vasilica P., o mămică din cartierul Faleză Nord.


Situația pare că a degenerat și în alte zone, de unde au fost semnalate invazii de țânțari. "În Parcul Tăbăcărie nu poți sta cu copilul seara, să te plimbi pe răcoare, după canicula de peste zi. Sunt roiuri de țânțari care atacă și înțepătura lor este foarte dureroasă, umflându-se imediat locul respectiv. Ar fi trebuit ca Primăria Constanța să fi luat deja măsuri să nu se ajungă aici. Înțelegem că suntem în zonă cu multe întinderi de ape, dar așa ceva este inacceptabil!", ni s-a plâns și Mihai R., din Constanța.


Spațiile verzi din Constanța, stropite periodic


Autoritățile locale susțin că au început acțiunile de stropire a spațiilor verzi din municipiu încă din luna aprilie. "Săptămânal, încă de pe 11 aprilie, se realizează acțiuni fitosanitare atât în stațiunea Mamaia, cât și în spațiile publice și parcurile din Constanța. Substanțele sunt biodegradabile, nu sunt toxice pentru om sau anima-lele de companie. 


Programul după care desfă-șurăm aceste acțiuni este între orele 8 și 16, pe domeniul public", a declarat, pentru "Cuget Liber", Luiza Pară, inspector în cadrul Serviciului Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecție și Deratizare din cadrul Primăriei Constanța.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
EuEu
9 iulie 2016
Tantarii !!!

Faza descrisa am vazut-o si eu ,dar pana sa iau ap,foto au disparut "stropitorii " ! Au cosit iarba ,care zace pe locul cosit ASA CA SA NU MAI CREASCA NIMIC SUB EA.......SA AIBE TANTARII UNDE SA SE ASCUNDA !!!!!!

Răspuns la: Stropit
Adăugat de : Timiș nord, 25 iunie 2016
Astăzi au stropit la noi pe strada ! Au coborât 5 persoane din 2 mașini , 4 s-au prefăcut ca stropesc , unul i-a fotografiat si au plecat in 3...
11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4139 secunde