ÎPS Calinic, sfat pentru credincioşi privind consumul de alcool: "Este o diferență enormă"

240
ÎPS Calinic, sfat pentru credincioşi privind consumul de alcool:
Este o diferență enormă, între a te îmbăta și a gusta un păhăruț, până la două , spune arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, ÎPS Calinic care le reamintește credincioşilor sfaturile din pildele biblice şi proverbele românești.


„Ne întreabă Sfântul Vasile cel Mare: 'Știi oare cine este Cel pe Care ai să-L primești când te împărtășești? Este Cel Care ne-a făgăduit: Eu și Tatăl Meu vom veni la el și la el vom locui" (Ioan 14, 23).

Pentru ce I-o iei înainte cu beția și închizi intrarea Stăpânului? Pentru ce îndemni pe dușman să ocupe mai dinainte intrările tale? Beția nu primește pe Domnul; beția alungă Duhul Sfânt. Fumul alungă albinele, iar beția, alungă harurile duhovnicești”, arată ÎPS Calinic.

„Sfântul Vasile cel Mare, nu știu, doar presupun, că a gustat și el un pahar cu vin, știind că este un medicament pentru stomac, cum sfătuia și îndemna Sfântul Apostol Pavel, pe ucenicul său, Timotei, care era bolnav de stomac.


Zice să ia un pahar cu vin pentru 'desele lui neputințe'. Iată că vinul este un medicament și o bucurie, că zice Scriptura: „vinul veselește inima omului”.

Așadar, Sfântul Vasile cel Mare combate în cuvântul său: 'Împotriva celor care se îmbată', nu împotriva celor care servesc un pahar cu vin. Este o diferență enormă, între a te îmbăta și a gusta un păhăruț, până la două”, adaugă arhiepiscopul Calinic al Argeșului,


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.28 secunde