ITM Constanța a aplicat zeci de amenzi. Ce nereguli au fost descoperite

204
ITM Constanța a aplicat zeci de amenzi. Ce nereguli au fost descoperite - amenzi-1670420152.jpg
Luna trecută, Serviciul Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța au efectuat un număr de 300 controale, au sancționat 49 angajatori, în cazul cărora au aplicat 65 sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor contravenționale s-a ridicat la suma de 432.700 lei. În plus, agenții economicii au primit și 22 avertismente. Potrivit șefului ITM, Marian Becheanu, cu ocazia controalelor efectuate în luna noiembrie au fost identificați șase angajatori care foloseau muncă nedeclarată, fiind depistate șapte persoane fără forme legale de angajare. Totodată, au fost dispuse 261 măsuri de remediere a neconformităților constatate. Acestea se referă la nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor de lucru prestate de salariați, încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în REVISAL a contractelor individuale de muncă și nu numai.

Referitor la activitatea serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă, în luna noiembrie, inspectorii de muncă au efectuat 169 controale, în urma cărora s-au constatat 39 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 39 măsuri de remediere și au fost

aplicate 39 de sancțiuni, din care 17 avertismente și 22 amenzi contravenționale, în valoare totală de 89.500 lei. În aceeași perioadă, s-au înregistrat 87 sesizări ale cetățenilor vizând aspecte legate de încălcarea prevederilor legale referitoare legislația muncii, respectiv, drepturile salariale, concediile de odihnă, concediile medicale, orele suplimentare, programul de lucru, refuzul eliberării documentelor solicitate de salariați etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4624 secunde