Noul mers al trenurilor. Veste uriașă pentru cei care circula pe distanțe lungi

1423
Noul mers al trenurilor. Veste uriașă pentru cei care circula pe distanțe lungi - treeen-1670597440.jpg
Noul mers al trenurilor CFR intră în vigoare în acest weekend și vine cu o veste mare pentru cei care obișnuiesc să călătorească pe distanțe lungi. Pe lângă optimizarea duratelor de parcurs și a capacității de transport, revin trenurile de tip Inter City.


Din 11 decembrie 2022, intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2022-2023, ce va fi valabil până la data de 9 decembrie 2023. Vor circula zilnic în medie 1100 trenuri operate de CFR Călători, în funcție de perioada din an.

După o pauză de 8 ani, este reintrodusă categoria de tren Intercity pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice permit acest serviciu.


Au fost proiectate pentru circulația în acest mers de tren nou un număr de 12 trenuri, astfel:


Față de mersul anterior, “Tomis Expres” Constanța-Brașov și retur are o oprire suplimentară în Ploiești.

Este optimizată capacitatea de transport pe anumite relații prin introducerea unor trenuri noi, de exemplu pe ruta București Nord – Roșiori – Craiova și retur cu tendința circulației într-un program de mers cadențat pe viitor. Alte noi trenuri sunt introduse pe ruta Iași – Cluj Napoca și retur.

Pentru a răspunde mai bine cerințelor, în anumite zone CFR Călători operează cu trenuri RE care asigură condiții apropiate cu cele ale trenurilor IR dar la un tarif mai mic, ceea ce oferă accesibilitate unei categorii cât mai largi de călători.Citește mai departe


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8314 secunde